12 november 2005

De ene aanslag is de andere niet (Skender)

Het gaat niet goed in Frankrijk. Er worden nog steeds iedere nacht honderden auto's in brand gestoken en verschillende gebouwen met molotovcocktails bestookt. Afgelopen nacht werd ook een moskee het doelwit van zo'n aanslag. De media en politici reageren met afschuw en verontwaardiging.

Uiteraard is die reactie terecht. Aanslagen kun je niet goedpraten, maar het valt op hoe verschillend de reactie is naar gelang het doelwit. Toen 2 kerken op een gelijkaardige mannier aangevallen werden, heb ik daar in de Vlaamse media niets over gehoord. Ook over de aanvallen op synagoges zweeg de Vlaamse pers. Franse politici gingen de joden zelfs uitleggen dat ze niet te veel nadruk moesten leggen op die aanslagen om potentiële daders niet op ideeën te brengen. Nu ook een moskee aan het alsmaar langer wordend lijstje doelwitten toegevoegd werd, is die voorzichtigheid plots niet meer nodig en is de aanval een hoofdpunt op het VRT-nieuws. Zijn dan niet alle slachtoffers gelijkwaardig?

1 Comments:

At 12/11/05 18:10, Anonymous Anoniem said...

Om dan nog maar te zwijgen van de mededelingen dat het "deze nacht rustiger was dan vorige nacht, want er werden maar 584 auto's in brand gestoken..." Of de mededeling dat we niet altijd de schuld aan de allochtone jongeren mogen geven, want bij die 2 auto's die in Mechelen in de fik gingen, dat gebeurde door 2 autochtone 30-ers !!!! Gelukkig maar hé, anders zouden we op het VB gestemd hebben, maar nu hoeft dat niet...

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>