5 oktober 2005

Meteen mee! Ja, dat zal wel! (De andere kijk)

Vandaag kwam ik de volgende reclame tegen voor Radio 1. Op een dubbele bladzijde staat een opengeslagen dossier afgebeeld, V.S. versus Irak genaamd. Het dossier bevat één blad, bestaande uit een kolom van zes foto’s van de Amerikaanse president Bush met daarnaast telkens een begeleidende tekst.

Foto van grijnzende Bush – 2002. Gaat het slecht in het binnenland, verleg dan de aandacht en begin een oorlog in het buitenland. In Irak bijvoorbeeld

Foto van Bush, de chimpansee – Het Irakese verzet is wel hardnekkig

Foto van Bush, de chimpansee (bis) – Er vallen ook meer slachtoffers dan verwacht

Foto van Bush, de chimpansee (ter) – Het kost allemaal meer dan begroot

Foto van Bush, de chimpansee (quater) – En dan breken de dijken en loopt New Orleans onder. Terwijl de National Guard in Irak zit.

Foto van grijzende Bush (bis) – 2005. Gaat het slecht in het binnenland, verleg dan de aandacht en begin een oorlog in het buitenland. In Iran misschien?

Onderaan de advertentie staat tenslotte de volgende stempel op het dossier: Meteen mee.

De bedoelde boodschap achter de advertentie is duidelijk: luister naar Radio 1 en dan bent u uitstekend geïnformeerd over het reilen en zeilen in de wereld.

Ik onthou enkel de volgende boodschap: Radio 1 geeft foutieve informatie (de oorlog in Irak begon in 2003, niet in 2002), is anti-Amerikaans (of te minste anti-Bush) en links-populistisch (als ik het zo mag noemen).

Ze hadden zich de moeite kunnen besparen. Want het bovenstaande wist ik al langer. Hemeltergend dat mijn belastinggeld aan zo’n staatsradio wordt besteed.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>