18 oktober 2005

Kijk wie ze hier binnengegooid hebben! (De andere kijk)

Volgens vrtnieuws.net is dit de quote van de dag:

"Moeten we toestaan dat die twee goddelozen een alliantie vormen, net zoals Hitler en Mussolini?"

Aan het woord is de Zimbabwaanse president Robert Mugabe over president Bush en premier Blair tijdens een toespraak op de top van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO).

My two cents:

Ten eerste is het schandalig te noemen dat een man zoals Mugabe de kans krijgt om te spreken op de top van de FAO terwijl de helft van de burgers in zijn eigen land verhongert door toedoen van Mugabe's miserabel beleid.

Ten tweede is het, zoals Mugabe zegt, inderdaad niet aan Bush en Blair om te beslissen wie Zimbabwe of elk ander land mag regeren: misschien kunnen we het een keer aan de Zimbabwanen zelf vragen, mijnheer Mugabe?

Ten derde is het begrijpelijk dat Mugabe te keer gaat tegen Bush en Blair: misschien is hij bang dat ze tussen Saddam en bv. Assad door hemzelf even gaan aanpakken?

Ten vierde is het geen verrassing te noemen dat de Venezolaanse president Hugo Chavez de enige was die Mugabe een schouderklopje gaf: soort zoekt soort, nietwaar?

Tenslotte moeten de Amerikanen zich over een dergelijk sujet-met-mini-hitlersnor niet druk maken: hij is het niet waard.

PS. Voor een nieuwsupdate over Zimbabwe en Venezuela, hier één adres om te beginnen.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>