26 augustus 2005

Overspel en overspel (Hoegin)

Merkwaardig hoe een «kwaliteit»skrant enerzijds het overspel van Patrick Dewael breed kan uitsmeren en in de diepte kan analyseren zonder over het overspel van Guy Verhofstadt met ook maar één woord te reppen. Een artikel met als titel «Een vice-premier is verliefd» terwijl de premier zelf ook «verliefd» is, is naar mijn mening zelfs ronduit hallucinant. Eén referentie maakt de krant –voor een goed verstaander weliswaar– om tegelijkertijd een sneer te kunnen geven naar de «weblogs»:
VLD-mandatarissen duiken wel meer op in vrouwenaffaires. Als die politiek niet relevant zijn, bericht de Wetstraatpers daar nooit over. En als het wel relevant wordt, blijft de schroom bijzonder groot. Zelfs als bepaalde weblogs, die de nodige details wel naar buiten brengen, de lijdzaamheid van die media aanklagen.
Dat een premier zijn vrouw bedriegt is natuurlijk politiek niet relevant. Ook niet als diezelfde premier zijn eigen kiezers bedriegt door desnoods een volledige uitverkoop van de Vlaamse Rand aan de Franstaligen aan te bieden in ruil voor het behoud van zijn postje. Argumenten voor waarom het wel politiek relevant zou kúnnen zijn lees je in de commentaren op een artikeltje van Luc van Braekel.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>