5 mei 2010

Een falsetstem ontbrak nog in deze kleine opera (vpmc)

Na de machtige samenzang te hebben gehoord van Walter Pauli van De Morgen, Geert Buelens van De Standaard en David Van Reybroeck van bij Phara, waren alle toehoorders het er over eens dat dit trio een eenheid van klank bezit die zelden wordt bereikt. Bij momenten hadden velen de indruk maar één stem te horen. Alsof de drie heren uit één keel hadden gezongen.
Maar zoals de wereld is – hier en daar waren er ook lui die van een bepaalde vlakheid gewaagden. Wat volgens hen ontbrak was een falset-stem, om het geheel meer reliëf te geven.

Tot deze kleine groep behoorde ook Kurt van Eeghem, de hooggewaardeerde operakenner.
Ook hij vond dat Siegfried Bracke het verdiend had, om na zijn 30-jarige VRT-carrière niet door een trio, maar door een volwaardig kwartet te worden bezongen.
Kurt liet het niet bij die kritiek, maar heeft zélf gezorgd voor dat kleine extraatje. En het dient erkend: door de toevoeging van zijn prachtige, beweeglijke, gevoelige, geschakeerde, aandoenlijke, fenomenale, bij wijlen faustisch snelle, en alles bijeen soms nog verstaanbare kopstemmetje, heeft het werk hoorbaar aan kracht gewonnen!


.

Labels: , , , , , ,

2 Comments:

At 7/5/10 08:27, Blogger Bruce Graeme said...

L'union fait la farce.

 
At 7/5/10 22:37, Blogger Marc Vanfraechem said...

Ja, en pensée unique is wellicht een minder mooie uitdrukking dan de uwe, maar beslist ook geen ijdel woord, Bruce Graeme!

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>