18 januari 2010

Dirk Verhofstadt verkoopt weer nonsens

In het januarinummer van "Joods Actueel" krijgt Dirk Verhofstadt, broer van, twee pagina's vrij spel om af te geven op de Katholieke Kerk en het Christendom. Aanleiding hiervoor is de nakende heiligverklaring van Paus Pius XII die tijdens WO-II weet had van de Holocaust maar er niet tegen ageerde. Voor Dirk Verhofstadt een uitgelezen kans dus om gelovigen en Nazi's aan elkaar te linken en iedereen die geen secularist is af te schilderen als Jodenmoordenaar.

Natuurlijk haalt Dirk Verhofstadt een aantal interessante zaken aan en is het meer het algemene opzet van zijn tribune dan de anekdotische inhoud die mij stoorde, toch wil ik jullie deze quote niet onthouden:
In het licht van de Holocaust heeft een dergelijke heiligverklaring natuurlijk een veel grotere betekenis. Het zou de erkenning zijn dat Pius XII gehandeld heeft overeenkomstig Gods wil. Dat zou een zoveelste kaakslag betekenen voor de zes miljoen Joden die werden afgeslacht omdat ze door hun Christelijke beulen beschouwd werden als Untermenschen.
Dirk Verhofstadt slaat de bal hier natuurlijk compleet mis. Bewust waarschijnlijk. Het Nazi-antisemitisme was immers helemaal niet gestoeld op Christelijke waarden maar net op athe├»stische idee├źn. De grote voorbeelden van de Nazi-leer waren allemaal anti-Christelijk en ongelovig. Binnen het Derde Rijk werd het Christendom zelfs actief bestreden door de NSDAP en werd de burgers een mix van paganisme en occultisme opgelegd. In de concentratiekampen werd helemaal geen Christendom beleden. Daar zwaaiden de Papenvreters en Dirk Verhofstadts secularisme en nihilisme immers net de scepter.

5 Comments:

At 18/1/10 12:05, Anonymous Nexer said...

*kuch kuch*

Link

Vooral de quote in het midden is van interesse.

Niet omdat dirk verhofstadt's z'n folietjes goed te praten ofzo, maar dat het Christendom totaal geweerd werd, is net zo goed mis als wat dirk zei mis is.

 
At 18/1/10 14:07, Anonymous traveller said...

Op soortgelijke laffe aanvallen heb ik geantwoord op het artikel van TBJ betreffende Pius XII.
De beste en meest volledige commentaar met een karrevracht verwijzingen en teksten was van Capodistrias.
Ik heb geprobeerd hier de link te leggen maar het lukt niet.

www.brusselsjournal.com/node/4246

 
At 21/1/10 20:16, Blogger Ivan Janssens said...

Ik denk toch dat eerder Vincent de bal misslaat in plaats van DV.
http://www.secularhumanism.org/library/fi/paul_23_4.html
Bekijk ook even het fotootje.

 
At 24/1/10 13:30, Anonymous fcal said...

Als we de redeneringen volgen van het stuk waarnaar Ivan Janssens verwijst waren de 40 miljpen slachtoffers van het Russische communisme het gevolg van het feit dar Jozef Stalin een oud-seminarist was en er op een bepaalde Christelijke feestdag Paaseieren geschonken werden.

Men kan het op dezelfde wijze de Joodse religie verwijten daar vanaf de aanvang van de communistische machtsgreep in Rusland tot in de 50-er jaren het Politburo in hoofdzaak uit Joden bestond.

Is dat seculair humanisme?

 
At 25/1/10 19:43, Anonymous Paul Cordy said...

In Polen is een kwart van de katholieke priesters vermoord door de Duitse bezetter - die zouden het graag horen dat hun beulen christelijk waren.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>