19 juli 2009

«Rotterdamse» «jongeren» in Ridderkerk (Hoegin)

De afgelopen week werden in Nederland maar liefst tien «Rotterdamse» «jongeren» door de politie aangehouden, omdat ze in totaal 19 meisjes hadden betast in het zwembad van Ridderkerk. Voor wie daar moest aan twijfelen: het ging wel degelijk om tien Marokkanen. Het is nu echter wachten op de verklaring van één of andere imam –we denken spontaan aan Nordine Taouil, maar het mag ook een andere zijn– die verklaart dat als Marokkaanse jongens in de Nederlandse zwembaden geen Westerse meisjes meer mogen betasten, ze in het vervolg thuis zullen blijven…

De afgelopen week bood weer een uitgebreide waaier aan multi-culturele geneugten aan. Terwijl in Frankrijk de discussie gevoerd wordt of een boerka wel compatibel was met de idealen van de Franse Republiek of überhaupt wel verboden zou moeten worden binnen de hexagone, werden, zoals de recente traditie dat wil, naar aanleiding van de nationale feestdag weer ettelijke –honderden!– auto's in brand gestoken. Het is misschien het kleine offer dat de Fransen nu eenmaal zullen moeten brengen om later onbezorgd van hun oude dag te kunnen genieten, want voor wie het alweer vergeten was: het zijn wel degelijk de brandstichters van vandaag die morgen de pensioenen zullen betalen. Of zo wil de multi-culturele lobby het ons toch doen geloven.

In Vlaanderen hebben we ondertussen een heus «debat» achter de rug over hoofddoeken op school — alleen een verzuurde zagevent die zou durven beweren dat het debat overwegend in één richting gevoerd werd. Kenmerkend voor het pseudo-debat waren de herhaalde oproepen om de discussie open te trekken, zonder ze ook effectief open te trekken, of misschien beter gezegd: precies om ze zoveel mogelijk gesloten te houden. Want het debat mocht uiteindelijk alleen maar over al die vrijgevochten, mondige, flinke én kuise Marokkaanse meisjes gaan. Dat er naast die Marokkaanse meisjes ook zoiets bestaat als Marokkaanse jongens, en dat de problemen zich vooral daar situeren, is natuurlijk een potje waarvan men het dekseltje liefst zo stevig mogelijk dicht wil houden.

Neem nu die 19 meisjes in Ridderkerk, aangerand door tien «Rotterdamse» «jongeren». JONGEREN dus. En uit ROTTERDAM. Nu ja, voornamelijk dan toch. Maar over etniciteit willen we het even niet hebben. En of die 19 meisjes al dan niet een «boerkini» aanhadden staat ook al nergens vermeld. Alleen De Telegraaf was niet helemaal bij de les was, en vermeldt toch de achtergrond van de tien «Rotterdamse» «jongeren». Marokkanen dus. Of had iemand eigenlijk iets anders gedacht? Had ook maar één van hen Kees, Benny of Joop geheten, had het ongetwijfeld verder ook initialen geregend. Nu niet, en die afwezigheid was natuurlijk veelzeggend.

Ondertussen zit ik wel met een aantal vragen. Het leidt natuurlijk geen twijfel dat deze tien arme drommels in de val gelokt werden door 19 racistische en uiterst promiscue meiden. Ze waren per slot van rekening Nederlands. Hadden ze trouwens maar een boerkini moeten aandoen! Maar wat bezielt die tien Marokkaanse jongens eigenlijk om naar een zwembad te trekken waar meiden zonder hoofddoek, laat staan boerka, zomaar ongegeneerd rondlopen? Ja, blijkbaar hebben ze nog geld voor betaald ook, want iets anders zou ik niet durven suggereren. Waar waren trouwens hun zussen, of zaten die braafjes thuis? Die waren misschien wel een opstel aan het schrijven waarom ze met een hoofddoek naar school willen gaan? En zouden die tien «Rotterdamse» «jongeren» nu thuis op hun donder krijgen? En zo ja, omdat ze meisjes betast hebben, of zich zo stom hebben laten vangen? Misschien iets waar socioloog Hugo van Assche bij een volgende gelegenheid eens zijn licht over kan laten schijnen?

Labels: , ,

5 Comments:

At 19/7/09 18:39, Anonymous stand your ground said...

Men noemt dit meestal kleine voorvallen in de pers, schandelijk. Ik heb met mijn eigen ogen gezien in het zwembad van Leuven dat er meisjes werden lastig gevallen door jongeren van maghrebijnse afkomst. Aangezien ik nogal een frequente tooghanger ben heb ik de afgelopen maanden ook nieuwe intimidatie moeten vaststellen (meerdere malen) in Leuven ditmaal door mensen uit zwart Afrika, waarbij deze mensen op café effectief vrouwen aanranden door hun te betasten en hun opdrongen seks te hebben met hun, zoniet zou er een pak slaag volgen. Het deed me een beetje terug denken aan de zwarte bendes in Brussel die massa verkrachtingen organiseerden.

 
At 19/7/09 20:19, Anonymous Steven Devijver said...

En het wangedrag van "onze" jongens wordt niet besproken, want .... ah, ja, xenophobie.

 
At 19/7/09 22:24, Anonymous Stand your ground said...

Mijnheer de Vijver "onze" jongens moeten ook gestraft worden, echter lijkt het erop dat sommigen in onze samenleving nu eenmaal beter wegkomen met sommige feiten dan anderen, trouwens u mag mij altijd info bezorgen over "witte bendes" die openbare zwemplaatsen zoals de Halve Maan, de Lilse Bergen, enz terroriseren en de dames aldaar lastig vallen (ik zal me eufemistisch uitdrukken). Op de Lilse Bergen heb ik het zelf meegemaakt met een 60 jongeren, de politie is moeten tussen komen. Trouwens xenophonie is niet gegronde angst voor vreemdelingen, hetgene ik opnoem is gegrond want een feitelijke toestand.

 
At 19/7/09 22:38, Anonymous Anoniem said...

In het recreatieoord de Halve Maan in Diest zijn er inderdaad regelmatig problemen met altijd dezelfde "jongeren". De politie moet er regelmatig ingrijpen.

 
At 20/7/09 21:45, Anonymous Andere anoniem said...

'witte bendes" die openbare zwemplaatsen zoals de Halve Maan, de Lilse Bergen, enz terroriseren'

Witte bendes?

Al vele jaren geleden had de Halve Maan in Diest de naam vooral Marokkaanse jonge mannen aan te trekken. De naam zal hen aangestaan hebben!

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>