3 mei 2009

Dirk Verhofstadt: denker of praatjesmaker?

Dirk Verhofstadt denkt dat hij als boeken lezende en opiniestukken schrijvende semi-ambtenaar de wijsheid in pacht heeft. Alles wat niet in zijn links-liberale kerk (of is tempel hier misschien beter?) past, moet er doorgaans zonder enige argumentatie aan geloven. De moslima's zijn zijn vriendinnen, de Open Vld zijn project, Liberales zijn geesteskind, het ontplooiingsliberalisme zijn credo en de stamboomliberalen Egbert Lachaert en Matthias De Clercq (respectievelijk toekomstig Vlaams Parlementslid en toekomstig partijvoorzitter) zijn net iets té hard geïndoctrineerde acolieten.

Persoonlijk heb ik niets tegen de exploten van Dirk uit Gent, ik ben zelf helemaal geen anti-intellectueel persoon en schuw ook zelf de zwart/wit-tegenstellingen niet, maar zijn misplaatste zelfverheerlijking is een gans ander verhaal. "Ik heb dat boek gelezen, dus ik weet daar meer over dan jullie", is een iets te vaak gehoorde repliek van Dirk op LVSV-gespreksavonden en ook het systematisch beschuldigen van de vermaledijde libertariërs als "dogmatisch" is dagelijkse kost voor beroepszeveraar DV.

Dat hij zich de nieuwste IT-snufjes eigen gemaakt heeft, is ook iets waarmee Dirk uit Gent graag uitpakt. Jammer voor hem bieden die ook voor DV-criticasters als mezelf extra buskruit om pseudo-intellectueel Dirk Verhofstadt onderuit te halen en zijn op leugens en bedrog gestoelde aureool te doorprikken.


Volgens Facebook had Dirk uit Gent amper één luttele minuut nodig om het boek "Hitler, de Duitsers, de Holocaust" van Ian Kershaw te lezen... Vandaar dus mijn vraag: is Dirk Verhofstadt een denker, of toch maar gewoon een praatjesmaker? De reactiethread is open.

5 Comments:

At 3/5/09 15:43, Blogger Nicolas Raemdonck said...

Vincent, kan je wat iemand uitpluist op Facebook niet als een privé-aangelegenheid bestempelen.

 
At 3/5/09 16:39, Anonymous Stijn De Ruytter said...

Hij is waarschijnlijk bezig aan twee boeken, iets wat ik zelf ook vaak doe.

Vincent, hoe zie je trouwens de toekomst van libertariërs in het Vlaamse kieslandschap?

 
At 11/5/09 11:14, Anonymous Anoniem said...

Héhé, Vincent, net bij u op Facebook gecheckt dat Dirk Verhofstadt geen 'friend' van u meer is... Wat een zieligaard!!

 
At 26/5/09 16:57, Anonymous Anoniem said...

Vrijheidslievend, maar toch maar op facebook naar details uit iemands privéleven gaan snuisteren om hem politiek af te maken. Ik wist wel dat de liberalen een Mexicaans leger waren, maar dit is echt beneden alle peil.

Shame on you!

 
At 7/10/09 13:50, Blogger Unknown said...

DV verwijderde mij van zijn facebook nadat ik beweerd had dat het CGKR een Gedänkepolizei was. Ik bauwde het VB teveel na. Tot zover het vrijdenken.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>