3 februari 2009

Een oproep "Kauf nicht bei Juden" uitgezonden door de KU Leuven

Gisteren 2 februari was het Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis, en aangezien Onze Lieve Vrouw de patrones is van de Katholieke Universiteit Leuven (als "sedes sapientiae") worden die dag traditioneel de eredoctoraten uitgereikt op het patroonsfeest. Wat een feest van de wetenschap zou moeten zijn, wordt al vele jaren ontsierd door de blijkbaar ononderbrukbare behoefte van de universiteit om politieke statements te maken, en vooral om de politieke correctheid te vleien. Sommige jaren verloopt het wel allemaal correct, maar gisteren was het weer prijs.Onder het mom van een bevorderen van de diversiteit heeft men van het feest van onze Lieve Vrouw een hoogmis van de dhimmitude gemaakt.

Ik vrees dat vele van de nieuwe dhimmis aan de universiteit het woord nog niet eens kennen. De dhimmis zijn zij die in ruil voor het "privilege" om zich niet te moeten bekeren tot de islam, in alles onderdanigheid aan (u weet wel, "respect" voor) de islam moeten beoefenen. En onze "leiders" in Europa, belgië en blijkbaar ook aan onze Universiteiten zijn volop aan het dhimmiseren.

Diversiteit, weet U wel: in naam van de diversiteit werden alle eredoctoraten gisteren aan moslims gegeven of aan personen die zich als dhimmi tussen de moslims begeven. Dat getuigt natuurlijk van een ongelooflijke diversiteit, nietwaar. Of liever, van een antidiversiteitsvisie op de diversiteit. Een diversiteit die enkel bestaat uit erkenning van en respect voor de islam, van alle religies diegene die het minst diversiteit in de wereld aanvaardt. De perversie van de diversiteit dus. Indien men nu nog gekozen had voor grote geleerden uit alle wereldgodsdiensten had ik er begrip voor opgebracht. Nu echter geen greintje.

Ik was van plan te zwijgen, maar nu kan ik niet meer. Immers, een van de 4 eredoctoraten ging naar Sari Nusseibeh, zogenaamd een professor in de filosofie aan de Palestijnse universiteit van Jeruzalem. In de voorstelling van deze professor (zie http://dagkrant.kuleuven.be/?q=node/5835) werd evenwel enkel over zijn politieke standpunten gesproken. Enige wetenschappelijke verdienste kwam niet aan bod. Nusseibeh was er zelf niet, en zijn toespraak werd op voorhand opgenomen en gisteren uitgezonden (video op http://dagkrant.kuleuven.be/?q=node/5836 en tekst op http://www.kuleuven.be/patroonsfeest/2009/statement.html). In die videotoespraak stelde Nusseibeh:

"I have resisted in the recent past all calls for a boycott of Israeli academic institutions and individuals. Today I believe the circumstances have changed, and I would like to extend an invitation to all civil society institutions, in Palestine or abroad, to place a six-month moratorium on all new "routine" or normal cooperative activities with Israeli institutions or individuals" en "Ideally, of course, international Governments should also be involved in this effort, thus extending the reach of this boycott, and the gravity of the purpose behind it, to include trade and diplomatic ties".

Met andere woorden zegt hij: in het verleden heb ik nooit meegedaan aan oproepen tot boycot van Israël, maar nu roept hij op tot minstens een tijdelijke boycot, zowel academisch, commercieel als diplomatiek. Dus "Kauf nicht bei Juden".

De Universiteit van Leuven zendt dus zogezegd in het teken van de ontmoeting een oproep tot boycot uit. Het gaat hier niet om een uitspraak die ter plaatse is gedaan en die men op voorhand niet kende: de toespraak was opgenomen en werd bewust uitgezonden.

Het feest van Lichtmis werd dus geperverteerd tot een hoogmis van de dhimmitude waarin de universiteit bewust een oproep tot boycot van de Joodse staat uitzendt. De universiteit kan niet zeggen dat ze "es nicht gewusst hat". Het hele bestuur is mee verantwoordelijk voor dit nieuwe morele dieptepunt.

Ik schaam me over mijn alma mater en zeg dat dus ook. Het zal mijn carrière niet bevorderen, maar ik kan niet anders.

Een P.S. is te vinden op http://vlaamseconservatieven.blogspot.com/2009/02/enkele-verduidelijkingen.html

4 Comments:

At 3/2/09 11:22, Blogger Pieter Cleppe said...

Inderdaad, een schande voor de KU Leuven. De spreker verdedigt hier immers het principe "schuldig door associatie". Hoezeer men ook tegen deinval van de Israelische staat in Gaza kan zijn, nooit kan men zo'n barbaars principe verdedigen, namelijk dat Israelische individuen of organisaties zouden moeten opdraaien voor wat hun overheid doet.

Hopelijk distantieert de nieuwe rector zich expliciet hiervan:

"six-month moratorium on all new "routine" or normal cooperative activities with Israeli institutions or individuals" "

 
At 3/2/09 13:04, Anonymous Anoniem said...

Als ik mij dus even aan het denken zet neemt de kul (on)rechtstreeks een pro-hamas standpunt in op aansturen van een ere-doctor aangezien deze toespraak dus alludeert op de aanval van Israël op Gaza (Hamas) en de boycot tot de welke hij oproept hiermee in verband staat. Wat een vreselijk iets, ongeloof is mijn deel. Trouwens de pers zwijgt als een graf terwijl de afgelopen weken naar ik gelezen heb honderden mensen gemarteld, vermoord en op de meest gruwelijke manieren verminkt zijn door Hamas op beschuldiging van samenzwering met de Joodse staat tegen het Hamas regime. walgelijk gewoon!

 
At 5/2/09 08:18, Anonymous Anoniem said...

"Kauf nicht..." richt zich tot één persoon.

U bedoelde wellicht "Kauft nicht..." (imperatief meervoud)

 
At 5/2/09 09:42, Blogger matthias e storme said...

Inderdaad, ik heb de titel wat te snel geschreven.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>