15 januari 2009

Kris Peeters de boer op ? met de bulldozer, ja

Op 7 januari verscheen het boek van minister-president Peeters "De boer op". Vandaag worden op bevel van diezelfde Minister-President historische hoeven platgewalst met de bulldozer in Kieldrecht (hieronder de foto's net voor het vernielen). Peeters zal er zijn hypocriet lachje niet voor laten.

Welterusten, mijnheer de president, slaap zacht.
Slaap maar lekker in je mooie witte huis
Denk maar niet te veel aan al die huizen van arreste
Waar de Doelenaars zitten zonder huis
Denk maar niet aan al die afgebroken huizen
Aan dat dorp dat U vermoord hebt
Aan het erfgoed dat U laat platwalsen
Voor de glorie en de eer van uw beslist beleid
Meneer de president, slaap zacht

5 Comments:

At 15/1/09 16:03, Anonymous Anoniem said...

En als ik het goed begrepen heb gebeuren de onteigeningen in Doel met het oog op de aanleg van een dok ("Saefthinghedok") waarvan de nood absoluut nog niet is aangetoond, laat staan dat er een bouwvergunning voor uitgereikt zou zijn. Nog eens een mooie demonstratie van wat eigendomsrechten in Vlaanderen waard zijn. Een mooi palmares ook waarmee onze Vlaamse "Christen Democraten" binnenkort naar de kiezer mogen stappen...

 
At 15/1/09 18:57, Anonymous Anoniem said...

Bedoelt u met 'historische hoeven' dat hun Eternit-dakbedekking van het oude type is, op basis van asbestcementvezels?

 
At 16/1/09 11:25, Anonymous Anoniem said...

Het is hetzelfde als de tekst van Van den Abeele wat lager: ik denk dat MES, of toch de Doel-lovers, een groot stuk gelijk hebben vanuit menselijk, ethisch en filosofisch inzicht. (Uiteraard ook juridisch). Maar het emotionele argument "historische hoeve" - die dan inderdaad enkel op een vuile golfplaten bouwsel lijkt zoals Johan schrijft - dient de zaak niet; au contraire.

 
At 16/1/09 18:48, Anonymous Anoniem said...

Ik denk niet dat het esthetische argument hier de bovenhand haalde. "Historisch" heeft ten andere niets met "mooi" (en dus met de aard van de dakbedekking) te maken. Het verkrotte uitzicht heeft trouwens enkel te maken met de rechtsonzekerheid die door de Vlaamse overheid werd gecreƫerd.

Eigenaars tot huurders van hun eigen huis maken of eigenaars uit hun huizen kopen om dezelfde huizen dan door krakers te laten innemen, een dorp eerst onleefbaar maken en dan zeggen dat het onleefbaar is, en dat alles terwijl de besluitvorming over dat fameuze Saefthingedok nog moet komen. Wie bedenkt zoiets Johan B ?

 
At 19/1/09 19:29, Anonymous Anoniem said...

@Matthias Storme: U meldt hierboven dat "historische" hoeven platgewalst gaan worden met de bulldozer en zegt erbij: "hieronder de foto's net voor het vernielen".

Op de eerste foto staat Hof ter Walle met op de voorgrond het 18de eeuwse woonhuis. Dit woonhuis wordt echter niet afgebroken. Dit valt te lezen in talrijke internetartikels over Hof ter Walle in Kieldrecht.

Wist u dit niet of was dit een leugen om propagandistische redenen?

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>