4 augustus 2008

Floru for Europe!Jean-Paul Floru, een oud-voorzitter van het Liberaal Vlaams Studentenverbond en een goede kennis van mij, woont nu al een tiental jaren in het Verenigd Koninkrijk, waar hij student en advocaat was, alvorens resoluut te kiezen voor het ondernemerschap en de politiek. Floru runt aan de universiteit van Cambridge ook al een aantal jaren het zomerseminarie “Freedom Week” in naam van de “Freedom Association” en tal van andere Britse denktanks.

Nadat hij twee jaar geleden voor de Tories in de gemeenteraad van Westminster (Londen) verkozen geraakte, koos hij vorig jaar definitief voor de Britse nationaliteit, en nu staat hij op de vierde plaats op de Tory-lijst in Londen voor de EU-verkiezingen van 2009. De Tories zouden in Londen alvast drie zetels binnenhalen, wat van Floru’s plaats een échte strijdplaats zou kunnen maken. Ik hoop alvast dat Floru in zijn opzet slaagt, want we kunnen zijn libertarisme en Euroscepsis best gebruiken in het Europees Parlement.

5 Comments:

At 4/8/08 01:16, Anonymous Anoniem said...

Héhé, de Britten die een Belg als MEP gaan afvaardigen, NICE!

 
At 4/8/08 11:24, Anonymous Anoniem said...

Beter zou er staan:Floru against Europe....als ik hem tenminste goed begrepen heb.

 
At 4/8/08 16:52, Anonymous Anoniem said...

@ Tweede anonieme

Floru is beter in het nuanceren dan u. Hij is niet "tegen Europa". Hij zegt toch duidelijk dat hij voor 'Italiaans eten' en voor 'vakanties in France' zou zijn. Hij is wel tegen een bepaalde 'slechte' conceptie van Europa.

Waarschijnlijk heeft u er nog niet diep over nagedacht, en betekent 'Europa' voor u wat de 'kwaliteits'-kranten u vertellen?

 
At 4/8/08 21:30, Anonymous Anoniem said...

Ik wens hem alle succes toe.
Hoe meer dergelijke EU-kritische MEP's hoe liever. Of het nu tot Brit genaturaliseerde Vlamingen zijn of niet, doet er niet toe.
Indien hij het haalt, kunnen we enkel maar hopen dat de Vlaamse pers hem zal weten zitten om eens in het Nederlands een eurokritische MEP aan het woord te laten.
Alhoewel, ik vrees dat dit laatste niet zal gebeuren.

Belgica Dividenda Est

 
At 6/8/08 19:15, Anonymous Anoniem said...

Het feit alleen al dat de Britten een Vlaming voor het Europees parlement verkiezen, is voor mij een teken dat Europa werkt.

Eurofiel

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>