19 juni 2008

Als Kafka een rijbewijs had... (Brigands)

...dan was het wellicht een Belgische en zat ie nu in Frankrijk te rijden.

Probleem: Belgische rijbewijzen die dateren van voor 1989 vormen in Frankrijk. Waarom? Vroeger maakte men een gaatje in de hoogste categorie/vervoerstype waarvoor men geslaagd was. Bij wijze van voorbeeld: heeft u een rijbewijs van voor 1989 met een gaatje in C dan mocht u ook rondrijden met voertuigen waarvoor een rijbewijs type A en B nodig waren. In Frankrijk interpreteert men dat als: U mag enkel voertuigen van het type C besturen en niet A noch B. Resultaat: 250€ boete.

Oplossing volgens FOD verkeer: U gaat een nieuw rijbewijs aanvragen bij de gemeentelijke administratie en u mag 11€ dokken omdat Frankrijk achterlijk aan het doen is. Wellicht mag u nog eens langsgaan bij de fotograaf voor foto's.

Kafka-reflex: En waarom kunnen we gewoon niet naar de gemeentelijke administratie gaan en vragen om extra gaatjes te maken? Kostprijs: 0€.

Labels: , ,

2 Comments:

At 20/6/08 10:53, Anonymous Anoniem said...

Dat men niet gewoon naar de gemeentelijke administratie kan gaan om gaatjes bij te maken heeft een reden. Gaatjes zijn makkelijk na te maken, en je zou makkelijk zelf je rijbewijs kunnen opwaarderen. Daarom mag er enkel in de hoogste kategorie een gaatje zitten.

Het probleem is eigenlijk dat in België, als waarschijnlijk enigste land in Europa, rijbijwijzen niet periodisch vernieuwd worden.

 
At 20/6/08 12:17, Blogger David Vandenberghe said...

Dan kan men ook stellen dat die Rijbewijzen vals zijn omdat er een 'gaatje' in zit. Kunnen ze dan niet gewoon een officiële stempel opzetten zoals ze dat bij de huidige rijbewijzen doen?

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>