27 maart 2008

Geert Wilders lanceert film dan toch op internet"Fitna", de anti-Koranfilm van Geert Wilders, is dankzij LiveLeak.com integraal beschikbaar. Moedig van hen, hypocriet van de anderen.

Aldus gaat de neutrale (verdacht brave) duiding van de VRT:
De Nederlandse extreem-rechtse politicus Geert Wilders heeft zijn omstreden anti-Koranfilm "Fitna" op het internet geplaatst. De film duurt ruim 16 minuten en begint met de waarschuwing dat er schokkende beelden zullen volgen. Er worden beelden getoond van de aanslagen van 11 september 2001 en van de aanslagen in Madrid en Londen, gelardeeerd met verzen uit de Koran. Wilders toont ook oproepen van moslimvoorgangers tot het doden van niet-moslims. De film bevat ook uitspraken van de filmmaker Theo van Gogh en van diens zijn moordenaar Mohammed B.

Fitna eindigt met een tekst in beeld waarin hij moslims oproept de "haatdragende verzen" uit de Koran te scheuren. De politicus pleit voor een stop van de "islamisering" en het verdedigen van de Nederlandse vrijheden. Het laatste beeld is een leeg boek met op de linkerpagina de Deense spotprent van de profeet Mohammed, waarin zijn tulband tevens een bom is. Na enkele seconden aftellen wordt een ontploffing gesuggereerd. De film is te zien op de website www.liveleak.com.

Geert Wilders noemt de door hem uitgebrachte film een "nette film". Hij kan zich voorstellen dat moslims er niet blij mee zijn, maar hij benadrukt dat hij zich aan de feiten heeft gehouden. De film is volgens hem ook "duizend kilometer binnen de kaders van de wet". Hij hoopt dat er geen rellen uitbreken. "Mijn film is niet bedoeld om rotzooi uit te lokken." Maar volgens hem kan de maker van de film nooit verantwoordelijk worden gehouden voor rellen of boycots. Volgens Wilders zijn de beelden vooral bedoeld "om duidelijk te maken wat de gevaren van de Koran en de islam inhouden". "Minder islam is een keuze voor vrijheid." Hij hoopt dat de film leidt tot een discussie over de nadelen van de islam in Nederland en in het buitenland.

Meer over de politiek van Geert Wilders op zijn website.
Meer teksten van Vincent De Roeck op www.libertarian.be.


11 Comments:

At 27/3/08 21:03, Blogger Skender said...

Mooi gemaakt, maar zoals te verwachten viel, komt er helemaal niets nieuws voor in deze film. Eigenlijk is het een ingekorte versie van de films "Obsession - Radical Islam's War Against the West" en "Islam: What the West Needs To Know". Met dat verschil dat geen haan gekraaid heeft naar deze 2 Amerikaanse films, terwijl Balkenende al maanden met succes promotie voert voor Fitna.

Wel jammer dat Wilders meestal niet vermeld waar en wanneer de beelden die hij toont opgenomen zijn.

 
At 27/3/08 21:06, Anonymous Anoniem said...

En alweer knap van VDR en In Flanders Fields. The Brussels Journal, nochtans wel met de arrogante neiging om het islamthema te claimen ten koste van hun economisch liberale bestaansreden van in de begindagen, gaat hier weer af als een gieter. IFF kan als eerste over Fitna berichten. TBJ op hun flank gepakt. Zaaaaalig.

 
At 27/3/08 22:47, Blogger Marc Vanfraechem said...

Ja anonieme, dat kan wel zijn, maar bv op de vrt-site stond het ook al.
En goed bekeken: deze Fitna-film van Wilders bewijst enkel dat het oude schakersadagium de dreiging is sterker dan de uitvoering heel goed gewerkt heeft voor hem. Balkenende &cs. hebben zich als kinderen laten inpakken en zijn door Geert Wilders als capitulards te kijk gesteld. Mijn saluut voor een moedige man!

 
At 28/3/08 13:43, Anonymous Anoniem said...

B Abdelkader maroc
je ne sais pas si tu vie sur cette terre ou bien tu as fait se film seulement pour la propagande je ne pense pas que tu connais l'islam pour réaliser ce film ta vision sur l'islam est sioniste et toi tu n'es qu'un pion sur un échéquier l'islam n'as besion de personne pour se faire connaittre cette religion divine que dieu l'a fait surgire à travers son noble et sage prophéte sidna mohamed n'a pas besoin de toi pour la souiller tu n'es qu'un insecte qui ne connait pas l'impacte et la publcité que tu fais pour pousser les gens à faire des recherches et à mieu cinnaittre l'islam moi je te dis merci c'est à travers toi que les erreures faites par des integristes vont étre corrigé et je te demande de chaussé tes chaussures et courrire pour mieu connaittre l'islam

 
At 28/3/08 20:46, Blogger tommeke said...

het is een mooie film en ze zouden nog meer van die films moeten komen. Mensen weten niet wat echte moslims zijn. Het zijn leugenaars, profiteurs en fascisten die moslims. Ga eens aan het OCMW staan en dan weet je het. Ze komen met Mercedes, BMW 530, BMW 745, BMW 645 aan. als wij het doen als belgen dan krijgen we geen geld. Ik kan er enorme hele boeken schrijven zonder leugens. En als er een goeie tussen zit dan moet je het zeer goed lukken (die ken ik ook).

 
At 28/3/08 21:18, Blogger Karel Jansens said...

Fitna is weg!

De achterlijke vereerders van Mahomet, de verzonnen pedofiel, hebben hun middeleeuwse slag blijkbaar weer eens thuisgehaald!

Godverdomme, Bush! Ge hebt al die atoombommen die daar niks liggen te doen; smijt er dan een koppel van op Mekka. Een wespennest brandt ge toch ook uit...

 
At 28/3/08 22:10, Blogger Marc Vanfraechem said...

@B Abdelkader maroc: J'aime bien votre français phonétique, sans points ni virgules.
Il me semble que vous êtes un homme tout-à-fait Moderne, et sans qu’évidemment votre réaction devrait vous assurer d'un siège à l’Académie, ce style peu recherché, assez rustre même pour certains, peut faire son petit effet de naturel.
Mais pourquoi enfin ne pas réagir en néerlandais, puisque vous donnez l’impression de comprendre cette langue ?

 
At 28/3/08 22:24, Anonymous Anoniem said...

Smijt liever karel janssens op Mekka. Hij ligt daar nog minder te doen dan die verroeste atoombommen . Zo kunnen we hem van zijn hersenschimmen en onszelf van zijn loze kreten bevrijden! Good riddance!!

 
At 29/3/08 10:59, Anonymous Anoniem said...

"TBJ op hun flank gepakt. Zaaaaalig."

Goed dat er nog iemand is die zo weinig nodig heeft om zich zaaaalig te voelen...

 
At 29/3/08 15:04, Blogger Vincent De Roeck said...

De reden die LiveLeak opgaf om de film van hun servers te verwijderen onder druk van doodsbedreigingen naar het adres van het LiveLeak-personeel klinkt als volgt:

"Dit is een trieste dag voor de vrijheid van meningsuiting op het web, maar we moeten de veiligheid van onze medewerkers boven alles stellen. Onze dank gaat uit naar de duizenden mensen - met verschillende achtergronden en religies - die ons steunden. Zij realiseerden dat Liveleak.com een platform is voor verschillende meningen, niet een plek om er slechts één te verkondigen. We hopen dat er uit deze situatie een discussie voortvloeit, waardoor we leren hoe we elkaars cultuur kunnen accepteren. We staan voor waar we in geloven: de mogelijkheid om gehoord te worden. Maar al met al was de prijs te hoog."

Met dank aan Luc Van Braekel voor de vertaling van de oorspronkelijke Engelse argumentatie op zijn blog LVB.net.

 
At 10/7/08 19:14, Anonymous Anoniem said...

waw ik wou me even objectief informeren over de staat van vlaanderen via het net

zien jullie dan niet dat dit filmpje een totaal gemanipuleerd beeld geeft van de islam?
Het is goed mogelijk een zelfde filmpje samen testellen over Bush en zijn godsdienstoorlog.
Een heel belangrijk feit is dat er de laatste jaren meer moslims gedood zijn in de strijd tegen het terrosisme, dan seculiere westerlingen in het terrorisme zelf.
Logisch dat er enig extremisme opkomt niet?
ALLE extremisme zou geband moeten worden, dit filmpje zet aan tot extrisme, en blijkbaar heeft het heel goed gewerkt voor jullie

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>