7 oktober 2007

Tax freedom day: dit jaar op 13 oktober voor een alleenstaande (Werner Niemegeers)Zoals algemeen wordt aangenomen valt Tax Freedom day, de dag waarop we niet langer voor de staat maar voor onszelf gaan werken, in België op 10 juni. Maar dat is slechts bewimpeling, zo zegt fiscaal expert Werner Niemegeers aan Actua-TV. Aan de hand van OESO gegevens berekende Niemegeers dat een alleenstaande actieve burger belastingen betaalt tot in het slechtste geval 13 oktober, wanneer daar sucessierechten bijkomen kan die datum nog opschuiven naar 24 oktober. Een doorsnee gezin met tweeverdieners en kinderen zal zijn Tax Freedom Day ergens tegenkomen midden september. Nog volgens de cijfers van Niemegeers moet een werkgever 178.825 euro aan facturen incasseren om zijn werknemer een netto koopkracht te kunnen geven van 41.044 euro. Op Actua-TV zet Niemegeers dit alles glashelder uiteen met een concrete voorbeelden.

“De officiële berekeningen houden alleen rekening met gemiddelden, bijvoorbeeld in een gezinssituatie, en niet met de globale belastingdruk die een alleenstaande belastingplichtige ondergaat, aldus Niemegeers. Zo wordt in die berekening ook iedereen meegeteld, werkenden en niet-werkenden, terwijl de belastingen toch in eerste instantie betaald worden door de werkende bevolking.”

Tegelijkertijd gaat Actua-TV op zoek naar ‘De Fiscale Slaaf van 2007’ die zich best kan terugvinden in de stelling van Werner Niemegeers. Deze laatste zal op 24 oktober zelf de prijs overhandigen aan de winnaar van de wedstrijd. Iedereen die denkt in aanmerking te komen voor de prijs kan zijn kandidatuur doormailen naar tax@actua-tv.be.

Labels:

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>