2 juli 2007

Eurocratische seksorgie (Politiek Incorrect)

5,6 miljard euro. Dat is het bedrag dat de Europese Unie jaarlijks uitgeeft aan reclamestrategieën allerhande. In de boekhouding staan deze uitgaven natuurlijk mooi verspreid over nietszeggende departementen als "coördinatie", "communicatie" en "burgerschap". In werkelijkheid is de Europese Unie een gigantische propagandamachine. Niet alleen produceert de EU massaal balpennen met Europese sterretjes, vlaggetjes, wimpeltjes en foldertjes om aan het lompe plebs, pardon, de 'burger' te verspreiden; soms gaat deze totalitaire indoctrinatie nog enkele stappen verder, gezien pennen en plastic zakken uiteindelijk nog vrijwillig kunnen aangenomen of geweigerd worden. Maar als je - en ondergetekende heeft in 1999 (toen al...) de "eer" gehad dit te mogen beleven - als 11-jarige scholier in het zesde leerjaar lager onderwijs in ons staatsgefinancierd en -gedirigeerd onderwijssysteem letterlijk gedwongen wordt mee te zingen "Euro, euro, we zingen comme il faut", dan weet je wel hoe laat het is. Allicht komt er nog een tijd dat het portret van koning Albert II dat toen in het klaslokaal hing wordt vervangen door een megagroot hoogtechnologisch gesofisticeerd televisiescherm met de beeltenis van José Manuel Barroso. Big Brother is watching you!. Niet dat Le Roi Albèèèr mijn grootste idool is, maar we kunnen al bij al nog wat lachen met deze quasi machteloze muppet uit Laken en zijn halfjaarlijkse (op 21 juli en op Kerstavond) pathetische oproepen om de laatste brokstukken van la Belgique nog aaneen gelijmd te houden. De voorzitter van de Europese Commissie is echter een brutale machtsusurpator die geen tegenspraak duldt.

Maar we dwalen ietwat af. Dankzij die mooie miljardensom hebben sommige eurocraten er niet beter op gevonden om een eigen stekje te veroveren op de wereldwijd populaire videowebsite Youtube. Op hun pagina - die ze EUtube hebben gedoopt, en bezichtigd kan worden via http://nl.youtube.com/profile_videos?user=eutube&p=v&page=1 - hebben ze een aantal filmpjes om de internetsurfende 'burger' op, pardon, in te lichten over de werking van de Europese Unie.

Eén van deze filmpjes krijgt de laatste dagen echter enorm veel kritiek te verduren wegens haar, laat ons zeggen, "weinig conventionele" manier van overtuigen. Het 44 seconden durende filmpje wijst de kijker erop dat de Europese Unie met alle plezier de Europese filmindustrie sponsort. Hoe ze dit aan de kijker brengt, kunt u hier bezien: http://nl.youtube.com/watch?v=koRlFnBlDH0 .

Het filmpje laat een aantal koppels in een hotel zien - soms ook op de meest ongewone plaatsen - die door een overdosis Cupido's pijlen getroffen zijn. Merk trouwens ook op dat er twee homokoppels meedoen in het filmpje (de EU moet immers ook haar beleid van gelijke kansen, non-discriminatie en andere politiek correcte blabla in beeldmateriaal omzetten. Vreemd genoeg hebben ze geen allochtone - liefst Maghrebijnse - homofiele allochtonen gevonden. Hoe zou dat toch komen?....) . Naarmate de verbale uitingen van extase hogere tonen aannemen, verschijnt ineens let's come together.

Los van het feit natuurlijk dat de heren en dames eurovisiocraten over een toch wel heel bijzondere choreografische voorkeur beschikken die misschien niet door iedere Europese 'burger' gesmaakt wordt, toont deze video niettemin perfect aan waarvoor de Europese Unie staat: een collectieve verkrachting van alle democratische normen, massa-pedofilie ten aanzien van de nationale belissingssoevereiniteit en ten slotte een SM-foltering in een duistere kerker in het Brusselse Berlaymonstergebouw van alles en iedereen dat naar vrijheid roept. Of anders zijn onze heren en dames eurocratici dermate uitgeput in hun campagnestrategieën dat ze niet verder reiken dan een ordinaire sekspartij om de Europese geesten voor zich te kunnen winnen. Als men daar in de Brusselse europawijk dan toch zo campagnemoe zou zijn; op slechts een steenworp daarvan bevindt zich de Melsensstraat alwaar de hoofdkwartieren van de "Open" VLD zich bevinden. Gezien Noël Slangen er na de nederlaag van 10 juni allicht persona non grata zal zijn, kan de Europese Unie hem misschien nog gebruiken? Als het hem lukt de "Open" VLD ten gronde te richten, zal hij dat allicht ook kunnen met het Europese 'project'. Ons alleszins niet gelaten.

Overigens is er nog een pikant detail dat ik u niet wil onthouden. In de Britse krant "The Times" - alwaar over dit filmfragment melding werd gemaakt - staat volgende passus die menig lezer van deze weblog niet zal kunnen weerhouden een cynische glimlach op het gezicht te toveren:

"In an attempt at humour that might go down better in Belgium than in Britain, the film climaxes with quivering bedheads and loud orgasms. It closes with the line: “Let’s come together."

Dat België aan de Westelijke zijde van het Kanaal geboekstaafd staat als een geperverteerd land wier bevolking er een wansmakelijke humorvoorkeur op nahoudt raakt mijn koudste kleren niet. Het toont echter andermaal aan dat de parallel tussen België en de Europese Unie frappant is: ranzig, ranziger, ranzigst.

5 Comments:

At 3/7/07 17:48, Blogger Karel Jansens said...

Moet dat niet "half-jaarlijkse", ipv "tweejaarlijkse" zijn?

 
At 3/7/07 18:34, Blogger Xavier Meulders said...

U heeft inderdaad gelijk. Ik heb de fout ondertussen rechtgezet. Bloggen na middernacht kan ernstige gevolgen hebben... :-)

 
At 3/7/07 21:07, Anonymous Anoniem said...

Xavier toch, waarom je zo 'opwinden'

 
At 4/7/07 06:23, Blogger Intalksicator said...

Zijn dat geen scénes uit "21 songs", een ietwat expliciete maar best mooie Britse film?

 
At 4/7/07 06:56, Anonymous Anoniem said...

heerlijk commentaar. Ook nog eens iemand die het dodelijke gevaar dat Europa heet scherp ziet!

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>