12 april 2007

Het Liberty Seminar (Vincent De Roeck)

Van 14 tot 20 juli 2007 vindt in het Justius Lipsiuscollege te Leuven het eerste internationale zomerseminarie Liberty Seminar plaats. Dit wordt georganiseerd door het Liberaal Vlaams StudentenVerbond (LVSV), in samenwerking met het Institute for Economic Studies (IES) en het Ludwig von Mises Institute Europe (LVMI), twee internationaal vermaarde denktanks. Een dertigtal studenten uit verschillende landen wordt samengebracht om klassiek-liberale en libertarische voordrachten te beluisteren over recht, politiek, economie, sociologie en geschiedenis, om te discussiëren en om de eigen intellectueel-ideologische achtergrond te versterken. Hiervoor wordt een panel van internationale academici aangetrokken. Dit concept van het Institute for Economic Studies en het Institute for Humane Studies bestaat reeds meer dan twintig jaar en is bijzonder succesvol gebleken in het versterken van de onderbouw van jonge intellectuelen.

Vele honderden studenten namen in het verleden al eens deel aan soortgelijke seminaries in binnen- en buitenland. Steeds beschrijven zij het als een week die een belangrijke impact gehad heeft op hun intellectuele ontplooiing, en die zeer belangrijk is gebleken in hun latere loopbaan, zowel in de politiek en de academische wereld als in het bedrijfsleven. Het is dan ook een prachtige ervaring vanuit het oogpunt van de persoonlijke ontwikkeling, gezien de internationale contacten die men hier kan leggen. Het leren kennen van elkaars cultuur, achtergrond en ideeën centraal staat centraal. De deelname aan dit seminarie is volledig gratis, op eventuele reiskosten na, en wees niet bevreesd, libertariërs, alles wordt bekostigd met private fondsen. Er komt dus geen enkele vorm van subsidie aan te pas.

Meer informatie kan je vinden op LibertySeminar.be.

3 Comments:

At 13/4/07 16:34, Anonymous Anoniem said...

Wat is het libertarisme toch een gezellige sekte. :-)

 
At 13/4/07 16:34, Anonymous Anoniem said...

Nogmaals mijn vraag dan maar: Waarom zou subsidie niet mogen?

Dat je principieel tegen overheidsverspilling bent betekent toch niet dat je er geen gebruik van mag maken. Ze pakken belasting af, je pakt gewoon weer een klein deel daarvan terug. Niets mis mee, lijkt mij.

Dat is noch inconsequent, noch hypocriet.

 
At 13/4/07 16:34, Anonymous Anoniem said...

We moeten tonen dat het ook anders kan.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>