1 maart 2007

Naar een financieringsverbod op clustermunitie?

Vandaag kwam Netwerk Vlaanderen op de proppen met informatie over banken die investeren in bedrijven die cluster/submunitie produceren. VRT Nieuws maakt ook melding van een wetsontwerp om de financiering van clustermunitie een halt toe te roepen, ontwerp dat vandaag in de kamer ter stemming zal komen. Inderdaad punt 22 op het agenda van de plenaire zitting van de kamer komt het wetsvoorstel ter sprake.

Op de website van de kamer maakt melding van twee documenten:

"Wetsontwerp inzake het verbod op de financiering van de productie, gebruik en bezit van antipersoonsmijnen en submunitie." emanerend uit de Senaat, senator Mahoux.
Tekst Wetsontwerp dat vandaag ter stemming zou komen.

"Wetsontwerp tot aanvulling van de wet van 3 januari 1933 op de vervaardiging van, de handel in en het dragen van wapens en op de handel in munitie, wat betreft het verbod op submunitie." emanerend uit de Senaat van diezelfde senator en werd aangenomen op 16 december 2006.
Tekst van aangenomen wetsontwerp.

Vervolg op de vorige post: Verbod op clusterbommen, Belgisch verbod clustermunitie & aanpassing voor Waalse wapenindustrie.

3 Comments:

At 1/3/07 15:19, Blogger David Vandenberghe said...

FLAHAUT is gevlucht naar Wiesbaden!!! De lafaard!

 
At 1/3/07 16:24, Anonymous Anoniem said...

Het gaat om een aanvulling op de wet van 8 juni 2006, met behoud van de definitie van submunitie daar. De uitzondering voor Forges de Zeebruges blijft dus behouden.

 
At 1/3/07 19:43, Blogger David Vandenberghe said...

Natuurlijk zal men de uitzondering voor Forges de Zeebruges behouden.

Trouwens bestaan er zelfdestructiemechanismes voor de submunitie. Dus je kan clusterbommen droppen met gegarandeerde ontploffing van de submunitie (buiten natuurlijk de gangbare blindgangers) door een ingebouwde self destruct mechanisme.
In plaats van dat toe te staan...

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>