2 maart 2007

Moslims zesmaal oververtegenwoordigd in Oslose verkrachtingsstatistieken (Hoegin)

Noorwegens belangrijkste krant Aftenposten meldde eerder deze week dat buitenlanders voor 65% van de verkrachtingen in Oslo staan, terwijl zij slechts 23% van de bevolking uitmaken. Aanleiding voor het artikel was de oproep van de Verkrachtingscommissie (Voldtektsutvalget) aan de imams om verkrachtingen en de houding tegenover vrouwen op de agenda te zetten. Zou zo'n artikel ook in Vlaanderen mogelijk zijn?

Buitenlanders zijn meer dan zesmaal oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken wat betreft verkrachtingen in Oslo. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er zestien verkrachtingen en verkrachtingspogingen geweest, en de drie mannen die voor vier van de feiten gezocht worden hebben één ding gemeenschappelijk: ze hebben alledrie een buitenlandse achtergrond. Vooral Somaliërs en Irakezen laten zich opmerken in verband met verkrachtingen.

Dat een artikel dat de feiten even op een rijtje zet in Noorwegen mogelijk is betekent niet dat het niet controversieel zou zijn. De sociaal-democratische minister Bjarne Håkon Hanssen was er als de kippen bij om een koppeling tussen verkrachtingen en de islam te veroordelen. Volgens hem is het fout de hulp in te roepen van de imams, «want we doen toch ook geen oproepen aan de Noorse bisschoppen wanneer een Noor een verkrachting pleegt». De man had blijkbaar niet begrepen dat het hele debat gestart was naar aanleiding van de enorme oververtegenwoordiging van precies moslims in de verkrachtingsstatistieken. Iemand van slechte wil zou misschien zelfs durven suggereren dat hij een andere agenda heeft dan het terugdringen van het aantal verkrachtingen in de Noorse hoofdstad.

Maar terug naar het artikel: zou een gelijkaardig artikel mogelijk zijn in Vlaanderen? Ik betwijfel het ten zeerste. Zo kan ik me amper voorstellen dat de politie van de regering de toelating zou krijgen zulke statistieken te publiceren. En als ze die zou publiceren, dat een krant het zou wagen die statistieken over te nemen, en dan zeker onder een titel die zo duidelijk de link legt tussen verkrachtingen en moslimimmigranten als deze week het geval was in Aftenposten («Roept hulp imams in tegen verkrachtingen»). De Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten in België (AVBB) heeft echter andere prioriteiten, en vindt dat de berichtgeving over allochtonen in Vlaanderen nog steeds te wensen overlaat. Correcte en volledige berichtgeving is blijkbaar niet hun eerste zorg, wel dat de media ook al eens een immigrant die in de file staat aan bod laten komen. Hoeft het te verbazen dat slechts een kwart tot een zesde van de Vlamingen nog iets wil geloven van wat de media hem proberen voor te schotelen?

Labels: , ,

6 Comments:

At 3/3/07 12:23, Anonymous Anoniem said...

"Protestanten tienmaal overtegenwoordigd in Amerikaanse 'bevrijdings'oorlogen".

"Katholieken tienmaal overtegenwoordigd in pedofielie-zaken".

See the big picture? Of nog altijd uw 'eigen volk'-oogkleppen op?

Is't nu bijna goe met die jacht op de moslims ja? Een beetje evenwicht zou geen kwaad kunnen! Sebiet gaan we nog denken dat gijle pedofiele pasters of protestantse 'vrijheids'strijders zijt!

 
At 3/3/07 12:50, Anonymous Anoniem said...

dus beste heks, omdat 1 iemand ooit ergens een fout maakt, mag men nooit iets zeggen van een ander, meer nog, moet men het probleem blijven vergroten door import?

Bij u zijn het dus niet alleen oogkleppen, maar ook nog eens spreekverbod. Proficiat voor zoveel volwassenheid.

 
At 4/3/07 20:04, Anonymous Anoniem said...

@heks: het gaat erover dat moslims OVERvertegenwoordigd zijn. Als in de USA overwegend protestanten wonen is het logisch dat hun leger overwegend protestanten telt. Als in een land overwegend katholieken wonen zullen de pedofielen er ook overwegend katholiek zijn. Ik kan je bv op een blaadje geven dat in China de pedofielen er overwegend Chinezen zijn.
Als "heks" de "small picture" niet vat gaat de "big picture" wellicht haar puntmuts te boven :)

 
At 5/3/07 12:09, Anonymous Anoniem said...

Natuurlijk weet ik dat allemaal. Maar ik vind de erg eenzijdige (doch terechte!) kritiek op zulke islamitische praktijken een beetje beschamend voor een zichzelf verklaarde 'vrijheidslievende' blog. Er zijn andere, machtige vrijheidsvijanden in de wereld naast de islam. Bovendien zijn het de 'vrije' (lees: fundamentalistische, protestantse) VS die eigenlijk die god-hetze hebben opgestookt en gebruikt in hun neoliberaal-protestantse strijd tegen de communistische duivel!

Na de overwinning zijn deze islamitische 'vrijheids'strijders zich hoe langer hoe meer gaan storen aan de 'islam-bezoedelende' VS-politiek in 'hun' regio (cfr. bondgenootschap tussen VS en Saoedi-Arabië) en zijn zich tegen de VS en haar bondgenoten gaan keren (dus ook Saoedi-Arabië..), met als ultieme uitbarsting van anti-Amerikaans verzet, 11 september 2001. Het feit dat al die stinkend rijke Saoedi's onmiddelijk na de aanslagen in hun privé-jets de VS mochten verlaten, is een heel duidelijk teken van de VS—Saoedi-Arabië connectie. Zeer vrijheidslievend allemaal...

Met andere woorden, ik vraag helemaal geen goedkeuring van of censuur mbt de Islam, maar kijk toch eens wat verder dan de Amerikaanse propaganda aub.

De BIG PICTURE... ALSTUBLIIIEEEF!

Wat denken jullie ervan om dit stukje te publiceren op jullie blog?

http://ovl.indymedia.org/news/2007/03/15659.php

Het zou me een genoegen zijn...

Met achting,

Heks

 
At 5/3/07 14:50, Anonymous Anoniem said...

Wees gerust, Filip, de nog resterende vlaamse krantenlezers zijn volwassen genoeg om al dat proza te "decoderen". Met als gevolg dat het meestal een averechts effekt heeft. De Aalstenaar die het met een foorkramer aan de stok had, heet in een andere krant Mohammed. De jongeren uit Binche blijken achteraf Maghrebianen te zijn. Ik durf te wedden dat de opsteller die zoiets neerpent nog niet eens de echte betekenis van dat woord kent. De grote fout van de media, en dus van de hen sturende partijen, is : Het schromelijk onderschatten van des lezers intelligentie.

 
At 5/3/07 17:30, Anonymous Anoniem said...

Het onderwerp hierboven ging over de vertegenwoordiging van bevolkingsgroepen in de statistieken over verkrachtingen in Oslo.

'Heks' komt een beetje haar afhankelijkheid van ideologische en media-geinduceerde obsessie illustreren door af te komen met een verwijzing naar vermeende "Amerikaanse propaganda". Over de inhoud van haar absurde commentaar over Saudi Arabia , USA, koude oorlog enz...moet hier niet verder worden ingegaan, want die is niet alleen onnozel maar ook volkomen irrelevant voor het onderwerp. Dezelfde soort obsessie komt men op dit webstek ook regelmatig tegen in 'radicale chic' commentaren van de heer Van Fraechem.

Wat men wel moet onthouden is dat 'Heks' meent te denken dat de schuld voor het grote percentage van moslems onder verkrachters in Oslo moet gelegd worden bij.....de Amerikanen!

Voorwaar, seculiere en 'gesofistikeerde' Europeanen geloven mischien niet meer in 'de duivel', maar hebben wel degelijk behoefte aan een immer-beschikbare "Grote Satan". Men zou zich in een kleuterklas kunnen wanen, in Teheran, of in Eurabia misschien?

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>