19 maart 2007

Christine van Broeckhoven zelf een beetje dement? (Hoegin)

Christine van BroeckhovenProfessor Christine van Broeckhoven zal dus op 10 juni de sp.a-lijst in Antwerpen trekken. Met deze wetenschapper, gespecialiseerd in onder meer Alzheimer-dementie, is het duidelijk dat het tijdperk-Claes definitief voorbij is bij de Vlaamse socialisten. Dat neemt niet weg dat zij haar wetenschappelijk bagage goed zal kunnen gebruiken in haar nieuwe carrière, en daarbij denken we niet alleen aan haar collega's socialistische Kamerleden.

Ik geef toe dat het wat flauw is om de link te leggen tussen Christine van Broeckhoven en Willy Claes, maar dat politici nogal aan de vergeetachtige kant zijn eens zij verkozen zijn geraakt is niet nieuw. Met welke verkiezingsbeloftes Christine van Broeckhoven zal uitpakken weet ik nog niet, maar ik vertrouw erop dat zij geen last zal hebben van de klassieke post-electorale dementie. Maar wat is erger: zelf vergeetachtig zijn, of merken dat de rest van je omgeving een belofte nog geen vijf minuten kan onthouden? Het zou wel eens kunnen dat er voor haar heel zware tijden zullen aanbreken in de Kamer, wanneer zij haar collega's er tot vervelens toe aan zal moeten herinneren wat zij de kiezer allemaal beloofd hebben – vóór 10 juni.

Dat zal trouwens ook lachen worden tijdens de regeringsonderhandelingen:
— Maar neen, Bart de Wever, u ging toch niet tot de federale regering toetreden zonder een splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, dus hoeft u ook geen staatssecretaris te worden.
— Maar neen, Yves Leterme, u ging toch Vlaams Minister-President blijven? En hoezo, u heeft meegedaan aan de federale verkiezingen? Wat, zelfs opgetreden bij Debby & Nancy?
— Neen, Bart Somers, u ging in Mechelen op post blijven, in plaats van terug minister te willen spelen op Vlaams of federaal niveau.
— Neen, Bert Anciaux, u had toch van een nieuwe collectieve regularisatieronde een breekpunt gemaakt voor SPIRIT om toe te treden tot de regering?
Ik denk dat ze zich heel snel heel populair zal maken bij de kandidaat-coalitiepartners!

Maar, er is natuurlijk een maar. Precies een jaar geleden werd ze door sp.a-voorzitter Johan vande Lanotte aangezocht om in zijn «raad van wijzen» te zitten, en toen zei ze nog dat ze nooit een sp.a'er zou worden. Al een eerste gaatje in haar geheugen, of is Christine van Broeckhoven alleen maar gespecialiseerd in andermans geheugen?

Labels: , , , , ,

3 Comments:

At 20/3/07 01:36, Blogger David Vandenberghe said...

Een geluk dat ze niet bij OpenVLD zit anders moest ze misschien campagne voeren onder de leuze 'iedereen een beetje dement'

Evil Grin.

 
At 20/3/07 16:06, Anonymous Anoniem said...

De Potamkin prijs voor haar onderzoek naar dementie dateert van 1993. En vooraleer daar pillen uit voortkomen duurt dat toch wel wat. Ge moet wat geduld hebben.

 
At 20/3/07 22:40, Anonymous Anoniem said...

Tobback , is dat niet diegene die zijn hoofd voor de TGV ging leggen? Maar dat kan ook Claes geweest zijn , maar ik dacht dat die zwart geld verbrand had dat hij gekregen had van helikopterbouwers die niet meer wisten waarvoor ze dat betaald hadden. Maar ik ben vergeten waarom ze Vandenbroucke (de coureur, niet de minister) 'het stekske' noemen. Maar misschien is het wel goed dat we een dementiespecialiste aan de top krijgen. Dan vergeten we misschien dat we weer enkele dagen langer in het jaar mogen werken om de belastingen betaald te krijgen!
Bas van Nieuwegein

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>