12 december 2006

Een nieuwe dag, een nieuwe VRT-gaffel ...
(VRT Watch)

Roemeense en Bulgaarse commissaris "welkom"

"Het Europees Parlement heeft zijn fiat gegeven voor de aanstelling van twee nieuwe commissarissen uit Roemeniƫ en Bulgarije. Die twee landen komen op 1 januari bij de Europese Unie. Met de toetreding van de twee landen tot de Europese Unie, betekent dit ook dat ze het recht hebben op een vertegenwoordiger in de Europese Commissie. Het gaat om de Bulgaarse commissaris Meglena Kuneva en de Roemeen VIKTOR Orban. Kuneva wordt verantwoordelijk voor consumentenzaken en Orban voor meertaligheid."

"De commissarissen van Roemeniƫ en Bulgarije hebben een belangrijke rol gespeeld in de toetredingsonderhandelingen van hun land met de Europese Unie. Toch had het Europees Parlement nog kritiek op de taken van de Roemeen VIKTOR Orban, omdat het vond dat meertaligheid geen volwaardige taak was. Uiteindelijk heeft het Europees Parlement de benoeming van de twee goedgekeurd. Zij beginnen op 1 januari 2007."

Dit artikel was vandaag te vinden op de nieuwssite "vrtnieuws.net".

Natuurlijk gaat de VRT hier opnieuw volledig de mist in. De nieuwe eurocommissaris uit Roemeniƫ is immers helemaal niet VIKTOR Orban, maar LEONARD Orban. Viktor Orban was enkele jaren geleden wel eerste minister van Hongarije maar heeft niets te maken met de EU. Het is trouwens ook een HONGAAR en geen ROEMEEN.

De VRT blijft klungelen zonder dat er koppen rollen op de redacties. Zoiets kan enkel maar bij een overheidsbedrijf.

Privatiseren dus die handel!

1 Comments:

At 12/12/06 17:53, Anonymous Anoniem said...

Ja, Joseph Stalin mag eens opstappen als hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>