23 oktober 2006

Met Lede ogen (Brigant)

Leo Stoops zei het gisteren in het middagjournaal. De gevatte dader is een Belg terwijl we allen al wisten dat het een allochtoon was. Toch opmerkelijk hoeveel 'zware jongens' op vrije voeten rondlopen. Pas in het avondjournaal werd het dan Belg & allochtoon.

Een Progressieve Inquisiteur zal zeggen dat het een Belg is en de nadruk vooral daarop leggen.
Een Progessieve predikant zal toegeven dat het een allochtoon is maar een Belg desalniettemin.

Een 'rechtse' rakker zoals ik zal zeggen dat het een allochtoon is vanuit etnisch opzicht dat wellicht de waardeloze Belgische nationaliteit verkreeg door geboorte [of dankzij de Snel-Belg-Wet...].
Een Franse 'rechtse' rakker zou de geel-zwarte kärcher uithalen.

Het is de zoveelste maal, de zoveelste malen dat 'ogen' opengaan...maar snel zal men ze sluiten want het is een uitzonderlijk geval, toevallige brutaliteit en vooral het is een BELG.

Een geluk dat de zelfmoordpoging van de verdachte niet lukte. Anders kreeg men een betoging zoals we recent zagen in het Brusselse na de dood van die 'lieftallige' dader in het gevang.

Nadelig is dat de dader nogmaals in rationele ogen een lichte straf zal krijgen, de progressieveling en media zullen het betittelen als een 'zware straf'. Na 1/3de zal ie toch vrijkomen dankzij de Wet Lejeune voor de zoveelste keer wellicht dat een recidivist (verkrachting tot gewapende overval, verdachte) vrijkomt (als ie schuldig is). De enige zwaar gestrafte is het slachtoffer, hij kreeg levenslange opsluiting in een donkere kist verborgen in de donkerbruine vochtige aarde.

2 Comments:

At 24/10/06 12:14, Anonymous Anoniem said...

Op Radio1 klonk het zo:
-Wat weten we over de aangehouden verdachte?
Hm, dat is een jongeman, geboren in 1983, dus 23 jaar oud, afkomstig uit het Brusselse.
-En welke nationaliteit?
Hij heeft de Belgische nationaliteit.

Conspicuous by its absence: de voornaam. Dat de journaliste een rebus opgeeft aan de luisteraar, liever dan gewoon mede te delen wat zij weet, lijkt mij een racistische refleks van haar kant: zij gelooft blijkbaar dat die voornaam op zich al een verklaring van de misdaad inhoudt, en geeft die suggestie mee aan de luisteraar.

 
At 26/10/06 14:03, Blogger David Vandenberghe said...

Tja, met die beschrijving zou ik zelfs de verdachte geweest kunnen zijn. Een oud zeer, ze zullen het nooit afleren.
Alleen spijtig dat vele mensen zo goed gelovig zijn en dat allemaal slikken.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>