7 oktober 2006

0110 met de billen bloot (Hoegin)

Verleden zondag moest een feest worden, in de allereerste plaats vóór de verdraagzaamheid, en dus ook de multicultuur. Maar waar waren de migranten? Bleek dat zij thuis zaten, want het was ramadan. Daar had niemand van de organisatoren blijkbaar aan gedacht. Hoeveel migranten zaten er dan eigenlijk onder de organisatoren, en hoe representatief zijn zij? Of was de organisatie van 0110 vooral een blanke bedoening, aangevuld met hier en daar een moderne variant van de évolués van weleer?

Wat een afgang eigenlijk: niemand van het organiserend comité had eraan gedacht dat het ramadan was, en dus zonden de migranten massaal hun hongerige kat. Zij zaten thuis te wachten tot zonsondergang om te kunnen eten, en aangezien de ramadan een familiegebeuren is, was een concertbezoek eigenlijk hoe dan ook zo goed als uitgesloten. Gevolg: 0110 was vooral een blanke bedoening, en een perfect bewijs van de parallelloculturaliteit van Vlaanderen. Zelfs de herauten van de verdraagzaamheid hebben nu overtuigend aangetoond dat ook zij zo goed als geen contact hebben met de basis van de migrantenbevolking.

Meteen kan men de resultaten van de studie die moest aantonen dat de Vlaamse jongeren zoveel racistischer zijn dan hun leeftijdsgenootjes in Wallonië of Canada eens in een ander licht plaatsen. Wat zou men eigenlijk willen: dat zij katholieker dan de pausen van de verdraagzaamheid zouden zijn? Want tenzij de verdediging van de 0110-organisatoren is dat zij wel wisten dat het ramadan was, maar er zich niets van aantrokken, telden zij in het beste geval slechts migranten-évolués onder hun rangen: perfect geïntegreerde migranten die zelf ook maar weinig of geen contact meer hebben met de «Arabische straat» in Vlaanderen. En daar misschien zelfs nog met de nek aangekeken worden ook. Trek daar maar eens mee ten oorlog tegen de onverdraagzaamheid!

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>