13 juli 2006

Voor hem geen Stille Mars noch concert (Hoegin)

Op 2 juli 2006 werd de 77-jarige pianist Philibert Mees in zijn woning in Mechelen overvallen en vermoord. Hij werd met messteken om het leven gebracht, en gewikkeld in lakens en pastic onder het bed verstopt. De hoofdverdachte, een «jongeman» van in de twintig, heeft ondertussen al bekend dat hij de dader is.

Het parket en de media zijn bijzonder karig met informatie over de dader van de overval en de moord. Wat wel bekend is, is dat men hem te pakken heeft gekregen via de GSM van het slachtoffer die nog in zijn bezit was. Blijkbaar was de dader dom genoeg om die zelf te gebruiken. Aanvankelijk ontkende de verdachte alle betrokkenheid, maar uiteindelijk ging hij toch door de knieën en bekende hij de moord.

In het belang van het onderzoek wil het parket de identiteit en de woonplaats van de dader niet vrijgegeven, maar hij wordt consequent omschreven als een «twintiger». Volgens de eerste berichten was de dader van allochtone afkomst, maar sindsdien is dat niet meer herhaald.

1 Comments:

At 14/7/06 20:25, Blogger Philip Flam said...

Het slachtofer zou seks met de dader willen hebben wat de dader niet kon aanvaarden (so what, weigeren is toch mogelijk in dit geval) maar de dader is bovenal een Tunesiër, dus ja een allochtoon en HLN vervolgt dat volgens de buren "er vaak discussies waren tussen (de Tunesische) familie en Mees". Het zootje ongeregeld dat hier de bananenmonarchie binnenkomt waant zich werkelijk boven elke wet verheven.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>