26 juni 2006

Gevlucht naar een winkel… (Hoegin)

Eén van de daders van de moord op Guido de Moor is op dit ogenblik nog steeds voortvluchtig. Over de manier waarop hij is kunnen ontsnappen doen echter twee versies de ronde, of beter gezegd, één volledige, en één die eigenlijk niets zegt over wat er werkelijk gebeurd zou zijn.

Volgens de nieuwssite van de VRT zou het overigens niet de eerste keer zijn dat de 17-jarige in aanraking kom met de politie:
Het zou gaan om een 17-jarige die ook gezocht wordt voor andere feiten en die dus al eerder in aanraking is gekomen met politie en gerecht. Gisteravond is er een huiszoeking gebeurd in zijn woning, maar de verdachte zelf kon ontkomen.

Hij heeft zich even verborgen gehouden in een winkel, maar is kunnen vluchten.
Onder welke omstandigheden de verdachte uit de winkel is kunnen vluchten wordt eigenlijk volledig in het ongewisse gelaten. Liep hij weg langs de achterdeur of klom hij uit een raampje?

Hoe dan ook, omwille van de snelle identificatie en arrestatie was Eerste Minister Guy Verhofstadt er reeds als de kippen bij om een pluim op eigen hoed te kunnen steken:
Hun optreden staat model voor de goede samenwerking binnen de eengemaakte politie.
Bij de Nederlandse regionale krantengroep De Stentor daarentegen lieten ze vanavond een ferme steek vallen door wel een versie weer te geven van hoe de verdachte uit de winkel is kunnen ontsnappen:
De Belgische politie had bijna de hoofdverdachte te pakken van de groep van zes jongeren die zaterdag in Antwerpen een buspassagier zo mishandelden dat deze overleed. Toen de politie het huis van de 17-jarige verdachte jongen binnenviel, vluchtte deze naar een nabijgelegen winkel. Daar werd hij geholpen door tientallen toegestroomde jongeren en kon zo ontkomen.
Dat dit stukje informatie ontbreekt in alle Vlaamse media die ik heb kunnen controleren, staat waarschijnlijk model voor het feit dat het gewoonweg niet klopt. Is het feit wel waar, kunnen er echter een hele resem andere modellen aan vastgeknoopt worden, en slaat het in ieder geval de veroordeling van zinloos geweld door de Turkse en Marokkaanse verenigingen aan diggelen. Niet dat die verenigingen niet van goede wil zouden zijn, maar er is dan blijkbaar toch een niet onbelangrijk verschil tussen hen en wat er in Antwerpen «in de straat» leeft.

Wanneer de politie eindelijk met een officiële versie van de feiten naar buiten zal komen, zal het interessant zijn om te zien of ook dit detail uit de doeken gedaan zal worden. Wat ondertussen wel vaststaat is dat de politie bijzonder op haar hoede is om ook maar iets te zeggen dat later door de persmeute tegen haar gebruikt zou kunnen worden. Over de vermoedelijke nationaliteit van de daders wou zij zich in ieder geval niet uitspreken zolang de daders niet geïdentificeerd waren, en het signalement dat in de ether gestuurd werd bevatte alleen maar details over hun kledij en heel algemene beschrijvingen. Waarschijnlijk lopen er zelfs in China honderden of duizenden jongeren rond die aan de beschrijvingen voldeden!

2 Comments:

At 27/6/06 13:00, Anonymous Anoniem said...

Op een videobericht op vrtnieuws.net werd dit ook door de reporter gemeld dat een 50-tal Marokkaanse jonger hem ter hulp kwamen en dat die zo kon ontkomen, later verdween het filmpje en werd er geen melding meer van gemaakt.

 
At 28/6/06 02:18, Anonymous Anoniem said...

het is duidelijk de hele media werkt het vlaams belang tegen, het is gewoon een politiek spelletje. Als iedereen weet dat zo'n grote groep allochtonen samenspannen zouden de mensen te bang worden en zou er massaal gestemd worden op VB en dit mag natuurlijk niet, dus de media steekt het in de doofpot

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>