19 juni 2006

CD&V-N-VA en Vlaams Belang even groot (Hoegin)

Dat is de enige juiste conclusie die gemaakt kan worden bij de laatste peiling van La Libre Belgique, De Morgen, VTM en RTL-TVi.

Uit de peiling blijkt dat CD&V-N-VA terugvalt tot 26,7%, terwijl het Vlaams Belang stijgt tot 26,6%. «CD&V/N-VA grootste partij in Vlaanderen» plaatste Belga daarom boven haar persbericht, en dat wordt natuurlijk klakkeloos overgenomen door enkele internetkranten. Wie echter de inhoud van het bericht leest, merkt op dat de foutenmarge 2,25% bedraagt. Wordt het verschil tussen twee partijen kleiner dan die foutenmarge, is het altijd oppassen geblazen, maar zo lang het verschil 2% bedraagt, of zelfs 1%, kan men nog stellen dat er een redelijk grote kans is dat de grootste inderdaad de grootste is. Maar deze keer wordt het Vlaams Kartel dus uitgeroepen tot de grootste formatie in Vlaanderen op basis van een voorsprong die twintig keer kleiner is dan de foutenmarge!

Voor de volledigheid: De Standaard herpakt zich vandaag min of meer, en plaatst het Vlaams Belang nu op «bijna dezelfde hoogte» als CD&V-N-VA.

3 Comments:

At 19/6/06 10:23, Blogger Bernhard De Muynck said...

Dat gecombineerd met het feit dat het VB doorgaans onderschat wordt in peilingen, kan wellicht gesteld worden dat het VB voor het eerst de grootste partij in Vlaanderen is. Al blijven peilingen uiteraard peilingen, gezien het relatief grote verschil tussen de verschillende peilingen onderling.

 
At 20/6/06 21:19, Anonymous Anoniem said...

Het Vlaams Belang is reeds lang de grootste partij in Vlaanderen. Het kartel CD&V / NVA zijn TWEE partijen!

 
At 21/6/06 09:04, Anonymous Anoniem said...

En dan nog eeen onafhankelijk Vlaanderen ?Tijd om te emigreren,altijd al gedacht dat de Vlamingen het domste volk van Europa zijn ,ik vermijd altijd om te zeggen dat ik Vlaming ben als ik naar het buitenland reis.Niet alleen één van de lelijkste landen van Europa ,nu nog dom erbij.Of heeft iemand soms een idee om mijn chauvinisme aan te wakkeren .

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>