10 april 2006

Stabiliteit troef bij De Stemmenkampioen (Hoegin)

Verleden week maakte De Stemmenkampioen de resultaten van de peiling van maart 2006 bekend. Deze resultaten waren zo goed als identiek aan de resultaten van de maand ervoor, wat betekent dat De Stemmenkampioen blijft volharden in zijn boosheid tegenover de andere peilers.

Samen met de andere opiniepeilingen zijn er nu 25 opiniepeilingen van na de laatste verkiezingen beschikbaar. De peilingen van De Stemmenkampioen zijn echter bijzonder controversieel geworden omdat ze resultaten leveren die bijna diametraal tegenover die van de andere peilers staan, en De Standaard vond er bijvoorbeeld verleden zaterdag niet beter op dan alleen maar te berichten over de populariteitspoll van De Stemmenkampioen.

Wat de resultaten zelf betreft is er dus alleen maar sprake van stabiliteit tegenover de vorige maand. Voor het Vlaamse Kartel van CD&V en N-VA betekent dit dat zij op hetzelfde hoge niveau van boven de 30% blijven drijven. Het Vlaams Belang blijft van zijn kant blijft op een niveau van ongeveer 27,5%.

sp.a/SPIRIT en VLD blijven laag scoren bij De Stemmenkampioen. De VLD blijft onder de 15% hangen, terwijl de aanhang van sp.a/SPIRIT nog maar eens een derde van een procent krimpt. Tot nog toe heeft sp.a/SPIRIT alleen maar achteruitgang geboekt bij De Stemmenkampioen: zelfs een status quo is er nog niet één keer bij geweest. In totaal is de partij er nu al bijna drie procent op achteruitgegaan sedert de eerste peiling van verleden jaar.

Groen! daarentegen kan voor de eerste keer een klein beetje winst noteren bij De Stemmenkampioen. De winst is niet meer dan een vijfde van een procent, maar waarschijnlijk toch een morele opsteker voor de partij. Ook bij de andere peilers noteerde de partij de laatste tijd een voorzichtige vooruitgang.

Al bij al dus vooral stabiliteit bij De Stemmenkempioen, wat eigenlijk ook te verwachten viel na een maand die eigenlijk relatief weinig politieke turbulentie heeft gekend.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>