18 april 2006

Beter vroeg dan (te) laat (De andere kijk)

'Vrienden' van de vermoorde Joe Van Holsbeeck lanceerden een petitie met o.m. als doel:

een dialoog tot stand [te] brengen met jonge delinquenten (bron: GVA)
En het gaat verder:

"Conform de idealen van Joe is ons initiatief op geen enkele manier gebaseerd op racistische motieven", vermeldt de petitie in het vet. "Joe was tegen racisme. Hij zou het vreselijk vinden als zijn dood geëxploiteerd zou worden door een politieke partij", vertelt vriendin Isabelle Kumps die net als Joe naar het Sacré Coeur de Lindthout in Sint-Lambrechts-Woluwe gaat.
En nog:

"Bijna de helft van de reizigers die we aanspreken refuseert", zegt Isabelle stil. "Precies door die paragraaf van anti-racisme. "Ik stem volgende keer op Vlaams Belang, daar heeft Joe meer aan", zeggen ze rechtuit in ons gezicht."
Wie is er hier nu feitelijk aan het exploiteren?

We moeten een dialoog aangaan met jonge delinquenten en hen gaan vragen waarom ze toch al dat kattekwaad uithalen: "Meneer, we leven thuis in een krot, op 't school geven ze mij de ene buis na de andere, ik mag niet binnen in de discotheek, ik vind geen job, op straat bekijken ze mij scheef, ik verveel mij dood. Op een moment word ik zo kwaad: ik wil ook wat iedereen heeft en omdat ze het mij niet gunnen, dan pak ik het."
"Ocharme jongen. We gaan een budget vrijmaken voor uw problemen. Ondertussen komt ge er vanaf met vijf buigingen per dag richting Mekka. Enne ... let in het vervolg beter op als ge nog eens een mp3-speler wilt pikken, want voor je het weet, steek je iemand dood en krijgt het Vlaams Belang weeral vijf duizend stemmen bij".

Wee diegene (lees: Vlaams Belang) die het in zijn hoofd haalt om zijn dood te exploiteren, want de Joe zou er niet van gediend zijn." Het Vlaams Belang moet maar zijn mond houden, de tegenstanders van de partij rijven ondertussen de stemmen voor haar binnen.

Mensen pikken dat belerend vingertje niet langer en zeker niet van 'een paar snotneuzen die nog groen zien achter hun oren'. Het is toch opvallend dat de helft boudweg refuseert om die petitie te tekenen. Want stel u voor:

"Meneer, goeiemiddag, wij zijn vrienden van Joe en wij hebben een petitie gelanceerd voor een dialoog met de jonge delinquenten. Joe zou niet gewild hebben dat de mensen zouden zeggen: weer twee bruin apen! Volgende keer stemmen we voor Dewinter: het moet ne keer gedaan zijn."

De psychologische druk moet groot zijn. De ene helft bezwijkt of geeft de vrienden gelijk en tekent. De andere helft zegt foert. Een enkeling zegt rechtuit: "Ik stem volgende keer voor Vlaams Belang, daar heeft Joe meer aan."

Ik blijf erop drukken: zolang het probleem van de moslimimmigratie toegedekt wordt met petities en andere instrumenten van de gedachtenpolitie, zal het meer en meer beginnen stinken, totdat de etterbuil opeens openbarst. Als de mentaliteit van de intellectuele elite niet op tijd verandert, dan zullen de feiten haar wegvagen. Meer nog: het belerende vingertje moe, zullen meer en meer mensen Vlaams Belang stemmen. Sterker nog, 'de proles', zoals George Orwell ze in 1984 noemde, zullen uiteindelijk fysiek terugslaan. Dan pas zullen er accidenten gebeuren. De huidige elite zal er met open mond naar staren en niet weten wat gedaan. Laat ons nu eens eindelijk het probleem benoemen en aanpakken. Beter vroeg, dan (te) laat.

1 Comments:

At 25/4/06 21:16, Anonymous Anoniem said...

Pech voor u, 't zijn Polen, blanken dus...
Gelukkig reageren heel wat mensen op een minder overtrokken manier dan u. Was ik op dit moment Marokkaan, ik zou er ook niet mee kunnen lachen. Weer eens aanzien worden als een deel van een bende criminelen... Door het toedoen van 2 idioten geviseerd worden als "crimineel volk".
De problemen van onze de facto multiculturele maatschappij zullen niet opgelost worden door tafelspringers, toogfilosofen of hun politieke aquivalent, het Vlaams Belang.
Wel door mensen die op een constructieve manier, begaan met alle betrokkenen, zoeken naar een manier van omgaan met onze maatschappij en de problemen en scheefgegroeide toestanden die er zeker en vast zijn.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>