9 februari 2006

Vlaamse bloggers op buitenlandse radio over Deense cartoons (LVB.net)

De affaire van de Deense cartoons heeft er de voorbije dagen voor gezorgd dat enkele Vlaamse bloggers geïnterviewd werden door buitenlandse radiostations.

Ingenieursstudent Tijl Vercaemer nam het initiatief voor een solidariteitscampagne met Denemarken. Onder het motto "Support Denmark" bevat zijn website een boodschap in 42 talen, en stelt hij buttons ter beschikking die op andere websites kunnen geplaatst worden. De site haalt momenteel meer dan 16.000 bezoekers per dag. Tijl werd zaterdag geïnterviewd door Radio Free Europe (artikel, script), een radiostation dat in diverse Oost-Europese en Centraal-Aziatische talen uitzendt en gefinancierd wordt door de Amerikaanse overheid. Zondag werd Tijl geïnterviewd door BBC Radio Five Live (mp3, 2:01, 1.4 MB). De BBC-interviewer dacht eerst dat hij een Deen aan de lijn had, en was enigszins verrast toen Tijl hem vertelde dat hij een Belg is.

Paul Belien haalt dezer dagen als hoofdredacteur van groepsblog The Brussels Journal 100.000 à 200.000 bezoekers per dag. Hij werd dinsdag geïnterviewd (mp3, 9:25, 2 MB) door John Batchelor op ABC Radio, in een nationwide talkshow. Het interview ging voornamelijk over de cartoon-hoax, waarbij sommige imams ten onrechte beweerden dat één van de cartoons Mohammed afbeeldde met een varkenssnuit. Woensdag werd Paul geïnterviewd door John Kobylt en Ken Chiampou van KFI Los Angeles (mp3, 18:41, 8.5 MB).

Filip van Laenen, een Vlaming die in Oslo werkt en woont, en die ook wel bekend is als blogger Hoegin en medewerker aan In Flanders Fields, was dit weekend te horen (mp3, 58:53) op Radio Free Finland, een webradio. Het interview met Filip begint op de 28ste minuut.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>