31 januari 2006

Geen tijdperk voor watjes (De andere kijk)

De wereld is zot geworden:

- Den Albèèèr waarschuwt - in het Frans - voor "rampzalig en anachronistisch separatisme".

- Michel Lens, Tijd-correspondent in Peking, laat in een opiniestuk zijn licht schijnen over de Iraanse nucleaire kwestie en hekelt daarin de Westerse "hypocrisie" op het vlak van nucleaire proliferatie, waarschuwt voor een Irak-bis scenario (Amerikaanse "leugens" om een militaire aanval te rechtvaardigen) en geeft de Iraanse president Ahmedinejad groot gelijk dat het gedaan moet zijn dat Israël zich onder de dekmantel van de holocaust alles mag permitteren. En oh ja, af en toe werpt hij zijn Chinese gastheren een bloemetje toe. Hoog tijd dat hij verse lucht opzoekt.

- Marc Reynebeau amuseert zich in De Standaard met een vergelijking tussen Hamas en het Vlaams Belang.

- De Staatsveiligheid legde een tip van de CIA naast zich neer over de uitvoer naar Iran van een machine die ook voor nucleaire doeleinden kan worden gebruikt. Het is niet verboden een link te zien tussen deze zaak en het ontslag van de baas van de Staatsveiligheid, Koen Dassen. De uitvoerkwestie kwam hier eerder al aan bod.

- De totale Europese hulp aan de Palestijnse gebieden bedraagt 600 miljoen $. Wat is onze dank? Scandinavische vlaggen, die trouwens een kruis dragen, worden in brand gestoken. Gaan de Europeanen nu ook op straat komen en een boycot afkondigen? Een extra Carlsberg drinken is ook al goed voor mij. Maar gaan we de geldstroom stopzetten? Daar moeten we helaas nog niet onmiddellijk op rekenen.

Al een geluk dat ik tussen al die berichten waarbij je eens meewarig met je hoofd schudt, toch nog deze geweldige bijdrage vond: over assymetrische oorlogsvoering tegen Amerika (en het Westen), over het belang van wilskracht, over de rol en de aard van de "linkse" media en over het "ondenkbare" dat mogelijk vereist is om te winnen (hat tip: Threatswatch).

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>