19 november 2005

P(K)lopperdep(k)lopperdep(k)lop! (Politiek Incorrect)

De verstikkende tentakels van de vermaledijde 'antiracismewetgeving' hebben weer toegeslaan! Neen, deze keer is het niet het Vlaams Belang dat in het beklaagdenbankje van een of ander gerechtshof is moeten gaan zitten. Het zijn echter drie partijpolitiek onafhankelijke mannen die nu voor de correctionele rechtbank te Antwerpen dienen te verschijnen. Het openbaar ministerie vraagt zelfs een werkstraf van toch maar eventjes vijftig uur per persoon.

De "misdaden" die deze zowaar robuuste criminelen gepleegd hebben, speelden zich af in 2000. Eén van de beklaagden kreeg toen in september per e-mail de tekst toegestuurd van de zogenaamde 'Makakkendans', een alternatieve - maar overduidelijk racistische - versie van de 'Kabouterdans' van kabouter Plop, die vooral bij kinderen zeer populair is. Een greep uit de 'vrolijke' deuntjes van de Makakkendans:

"Elke man, kiest nu eerst een fantastisch wapen uit,neem het vast in je hand, en doe een stap vooruit.

Sla een Turk op de grond,
stamp met je voeten op z'n mond.
Blaas moskees in de lucht,
hun geloof dat is een klucht.
Ga zo door Brussel-stad,
tot je ze allemaal hebt gehad.

enz. "

Eerstgenoemde beklaagde stuurde hierop deze e-mail door naar vrienden en kennissen. De twee andere beklaagden, die het liedje ook hadden ontvangen, zetten deze echter ook op internet. Het is dan ook op die manier dat het Antwerpse parket 'de daders' op het spoor was gekomen, en thans voor de rechtbank heeft gesleept. Ondertussen heeft het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zich ook al met de antiracistische neus in de zaak gewreven, en eist een schadevergoeding van maar liefst 1.000 euro per persoon wegens inbreuk op de antiracismewet. Ook Studio 100 - dat een van de makers van de kabouter Plop-serie is - stelt zich samen met het CGKR burgerlijke partij; maar zou reeds blij zijn met een symbolische schadevergoeding van één euro.

De verdediging stelt dan ook niet geheel ten onrechte dat de beklaagden maar een zwakke schakel zijn in de hele cirkel, gezien men desondanks hierdoor de maker van het lied niet heeft kunnen vinden. Het is toch echter hemeltergend dat de vrije meningsuiting - want dat is het verspreiden van dit lied wel degelijk. Zo lang er geen daad bij het woord gevoegd wordt, zou in een normale rechtsstaat hier geen probleem over mogen gemaakt worden - op zulk een groffe manier moet zwichten voor de heilige koe van het 'antiracisme'.

Op 16 december eerstkomende wordt van de rechtbank echter een uitspraak verwacht. Het wordt dan natuurlijk ook zeer benieuwen hoe het verdict zal luiden. Maar indien de rechter het toch zou overwegen de voorgestelde geldboete + werkstraf uit te spreken, dan moet deze wel met één historisch gegeven rekening houden: Stalin en Hitler hadden tijdens hun tirannieke bewind zelfs heuse werkkampen opgericht om zulke andersdenkende delinquenten eens hard aan te pakken. Of zijn deze twee dictators misschien juist een lichtend voorbeeld voor de 'antiracistische' beleidsmakers in dit land?

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>