29 november 2005

Nog een keer draaien aan de carroussel (De andere kijk)

De carroussel begint stilaan op toerental te geraken.

Na de PS en het CDH leveren nu ook Spirit en grote broer SP.A de nodige handtekeningen om het dossier van de uitspraken van Filip Dewinter over zijn partij als een islamofobe partij naar de Raad van State te sturen. Die kan dan beslissen om de partijfinanciering van het VB in te houden.

Enkele opmerkingen:

1) SP.A voorzitter Vande Lanotte wast als een moderne Pontius Pilatus zijn handen in onschuld. Hij wil zich niet inhoudelijk uitspreken en laat het vuile werk opknappen door het gerecht. En dan zullen we het deze keer niet hebben over de zin en onzin van de anti-racisme- en anti-discriminatiewetgeving.

2) Op basis van de uitspraken van één mandataris de partijfinanciering intrekken, zou totaal buiten proportie zijn. Trouwens, je mag het gerust niet eens zijn met de uitspraken van Dewinter, maar of ze racistisch zijn? Oordeel zelf.

3) Ik heb een déjà-vu gevoel: net als in de aanloop naar de verkiezingen van vorig jaar krijgt het VB de kans om zich in een slachtofferrol te wentelen en om zich te ontpoppen als de kampioen van de vrije meningsuiting. We weten hoe dat toen afgelopen is: het VB maakte een quantumsprong en werd de grootste partij van Vlaanderen, de andere Vlaamse partijen kwamen verzwakt uit de stembusgang en de PS (samen met haar appendix, de SP.A.) verstevigde bijgevolg haar positie. Ik heb de indruk dat hier een uiterst cynisch machtsspelletje gaande is.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>