15 november 2005

Martelaars in Terzake (Skender)

TerzakeDaarnet was er in Terzake een reportage over vrouwelijke zelfmoordterroristen wiens aanslag mislukte. Aan het begin van de reportage zie je een vrouw in haar cel de koran lezen. Bij dit beeld hoor je de commentaarstem zeggen dat ze haar koran nog vaak kan lezen, maar dat ze er nooit een passage in zal vinden die zelfmoordaanslagen goedkeurt.

De koran verbiedt inderdaad zelfmoord, maar is dit verbod wel van toepassing op zelfmoordterroristen? "Onder de schaduw van het zwaard is het Paradijs" zei Mohammed (Bukhari, vol. 4, boek 56, nr. 2818). Allah belooft het paradijs aan allen die doden en gedood worden voor de islam (koran 9:111). Omdat zelfmoordterroristen zich niet opblazen om zelf te sterven, maar om zoveel mogelijk ongelovigen te doden, zien ze zichzelf niet als zelfmoordenaars maar als martelaars. Ze geven gevolg aan Allah's oproep: "doodt de ongelovigen waar ge hen maar vindt, neemt hen gevangen en belegert hen en bereidt hun alle soorten hinderlaag" (koran 9:5) Dit soort martelarendom is niet eens een nieuw verschijnsel. Aan het einde van de elfde eeuw was er een Islamitische sekte: de Assassijnen, die op grote schaal politieke tegenstanders vermoordden. Zo goed als altijd gaven de moordenaars zich rustig over nadat ze de moord hadden uitgevoerd zodat ze terechtgesteld konden worden en in het paradijs konden gaan genieten van "jeugdige gezellen, gelijk in leeftijd" (koran 78:33) "van bescheiden blik met mooie ogen" (koran 37:48). Want Allah zegt: "Zo zal het zijn. En Wij zullen hen met schone meisjes die grote, mooie ogen hebben, verenigen." (koran 44:54)

Misschien worden de vrouwelijke terroristen meer aangetrokken door de armbanden van goud en parels en de zijden gewaden (koran 22:23), maar ze zijn er rotsvast van overtuigd dat ze na hun dood recht naar het paradijs gaan en de betuttelende woorden van een VRT-journalist zullen daar niets aan veranderen.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>