25 november 2005

The Battle for Antwerp (2) (De andere kijk)

Hugo Coveliers heeft een nieuwe beweging, VLOTT genaamd, waarmee hij volgend jaar zo goed als zeker in kartel met Vlaams Belang aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt.

Naar aanleiding van de peiling van GVA en VRT naar de kiesintenties van de Antwerpenaar schreef ik het volgende:

Gevraagd naar wie hij als burgemeester wenst, noemt de Antwerpenaar naast de voorspelbare namen zoals huidig burgemeester Patrick Janssens (SP.A), Filip Dewinter (VB), Mieke Vogels (Groen!) en zelfs oud-burgemeester Leona Detiège (SP.A) ook ex-VLD’er Hugo Coveliers. Van hem wordt verwacht dat hij met zijn nog op te richten beweging een kartel of een open lijst vormt met het VB. Naar de mogelijke score van een dergelijk samengaan deed de peiling echter geen onderzoek, maar de goede score van Coveliers, die het zelfs beter doet dan Antwerps VLD-kopstuk Ludo Van Campenhout, wijst mogelijk op het potentieel van een VB-Coveliers lijst.
Het kartel VB-Vlott komt er nu zo goed als zeker. Voorlopig is het gissen naar de score van dit kartel. De kopmannen doen het individueel alvast goed, maar dan rest de vraag of 1+1= of zelfs > 2.

Persoonlijk denk ik dat de trouw van de VB-kiezer, gekoppeld aan de figuur van Coveliers die de voorlopig aarzelende 'gezond' rechtse kiezer het laatste duwtje richting VB kan geven, samen wel eens voor een meerwaarde zou kunnen zorgen.

Maar de weg naar de verkiezingen is nog lang en de tegenstand zal ook niet stilzitten. Stay tuned.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>