7 oktober 2005

ABBV = De Belgische maffia

Het ABVV gooit barricades op, blokkeert industrieterreinen en provoceert zelf omwoners door politieagentje te spelen. In Sint-Truiden eisten ze zelf dat een bewoner zijn identiteitskaart zou tonen om te bewijzen dat hij in het gebied woonde. Ze hebben daar totaal geen enkel recht op.

Het incident liep zo uit de hand dat de bewoner op het stakingspiket inreed en dat daarna de stakers zijn wagen afpakten. In de kranten schrijven ze dan onnozel en het de politie maakte procesverbaal op...

Dat ze in hemelsnaam die vakbond aanpakken. De politie mocht van mij effectief ingrijpen en niet zomaar wat rondwaggelen.

Heel deze dwaze actie die gewoon georganiseerd werd door een stel kwakzalvers die willen staken, terwijl de onderhandelingen nog niet geƫindigd waren, is ronduit beschamelijk en bijna dodelijk voor onze economie.

Hierbij roep ik dan ook op tot een mentaliteitswijziging: er moeten maatregelen genomen worden.

Ten eerste moeten vakbonden echte rechtspersoonlijkheid krijgen want als ze mee willen regeren via het sociaal overleg moeten ze ook voor hun acties aansprakelijk kunnen worden gesteld. Het gezever dat dit sociaal niet goed is, doet er niet toe.

Ten tweede moet heel het overdreven sociaal overlegmodel eens herbekeken worden. De hele corporatistische structuur van overlegorganen op nationaal niveau van de vakbond van de werknemers en de werkgevers moet geherevalueerd worden.

Dan pas kan onze economie herademen en kan ook sociaal een overtuigd beleid gevoerd worden.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>