12 september 2005

Holebi Adoptie is in het belang van het kind

In Spanje en ook in Brussel betoogt men tegen holebi-adoptie. Wat een onzinnige betogingen, wat een kleingeestige denkwijzes! Een kind moet opgroeien in een milieu waarin het affectie krijgt en kennis opdoet. Dat de ouders bestaan uit enkel mannen of vrouwen is van geen énkel belang. Tegenstanders van deze redenering stellen dat een man en een vrouw het natuurlijkste koppel zijn. Ja en dan? Is dat daarom beter? Elke ziekte is natuurlijk, doodgaan is natuurljk, natuurlijk is geen synoniem voor goed of beter. Is er één negatief gevolg voor het kind? We weten ondertussen al dat de sexuele voorkeur van het kind niet gewijzigd wordt door de aard van opvoeding. (vaarwel dus homofobe berichten dat kinderen dan zelf ook homo worden). Zelfs dit non-argument is al volledig onwaar! Welk ander argument is er eigenlijk? Is een koppel dat uit partners van gelijk geslacht bestaat ergens minder goed in? Is er een gemis? Het antwoord is neen. Er zijn tonnen voorbeelden van kinderen die zo werden opgevoed en waar niets mis mee is. De betogers in de mars in Brussel pleiten ook voor de traditionele gezinswaarden. Ach zo? ? Welke traditionele gezinswaarden bedoelen ze? En vooral, waarom zijn die goed of beter? Opnieuw komt men aandraven met een overtuiging zonder argument dat staande blijft.

Laten we eens kijken naar het belang van het kind. Dat moet opgroeien in een milieu waar het affectie krijgt en gestimuleerd wordt. Homokoppel, heterokoppel, dat maakt zoveel niet uit. Het kind ondervindt er geen problemen door.

Verder nog opmerken dat het schandalig is dat wij allemaal belastingen betalen voor een instituut dat anti-wetenschap propagandeert, haat en homofobie verspreidt.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>