6 augustus 2005

Straffe taal (2) (De andere kijk)

Net als vorige week, schuwt Rik Van Cauwelaert van Knack de straffe taal niet:

Het fascistische fundamentalisme van de bommenleggers in London en Sharm El-Sheikh is de uitkomst van een door generaties onderhouden haat, tegen het Westen, tegen de joden.De echo’s van de ontploffingen in Sharm El-Sheikh rolden nog over de Sinaï toen Egyptische en Palestijnse experts en analisten zich voor de camera’s van Al Jazeera verdrongen om uit te leggen dat die gruwel, zowel in Londen als in het Egyptische vakantieoord, het werk was van de Israëliërs.De veelal vanuit Saudi-Arabië aangevoerde handboeken en andere literatuur die in de grote moskeeën in de Verenigde Staten en in Europa te vinden zijn, doen hier hun funeste werk.De haatcampagnes tegen de joden, en bijgevolg ook tegen ‘het door het internationale jodendom gecontroleerde Westen’ (Hoort u hier ook de echo van ene A.H. in? dak), slorpen al decennialang de energie en het merendeel van de financiële middelen op van de Arabische samenleving.

..

(citaat Labour-parlementslid Shahid Malik, na de aanslagen in London) ‘Al die stemmen die we getolereerd hebben, op de straat, in school, in jeugdclubs, thuis en in de moskeeën, kunnen niet langer worden gedoogd. We moeten ze tot niet alleen veroordelen, we moeten ze ook ter verantwoording roepen.’
De Arabische samenlevingen zijn compleet fucked up. We kunnen niet langer tolereren dat de effecten hiervan zich hier te lande komen manifesteren. Moeten wij aan de kant toekijken tot de Arabieren ooit hun samenlevingen terug op het rechte pad krijgen? Of moeten wij tussenkomen? Was de bevrijding van Irak in dat opzicht te verantwoorden? Daarover kan gedebatteerd worden (weliswaar enkel met mensen die de huidige realiteit onder ogen willen zien). Mijn standpunt zal de lezer ondertussen wel bekend zijn.

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>