22 augustus 2008

Een fascistisch volk? (2): gericht reageren

Op de duivelse 'subliminale' techniek die Vlaanderen voorstelt als fascistisch volk moet gericht gereageerd worden. Dat probeer ik met mijn klacht bij het CGKR tegen Le Soir. Maar ook de voorstelling in de internationale pers van 'non violent fascism' in Vlaanderen moet een gepaste reactie krijgen. Waarbij uit de feiten blijkt dat sommige kranten van hier zelf de bron waren. Men moest hun tekst slechts overschrijven. Verder is een vliegtuigmagazine als Flanders Today daar allerminst het juiste medium voor, noch het dagelijks (uiterst banale) persoverzicht in het Engels. Een voorstel.

"De opdrachtgever is de Vlaamse overheid, die er 700.000 euro per jaar voor uittrekt. Flanders Today wordt sinds oktober 2007 op 20.000 exemplaren verspreid onder buitenlanders die hier verblijven, onder meer de 1.400 buitenlandse journalisten in Brussel, en onder de ambassades in Brussel en onze ambassades en vertegenwoordigingen in het buitenland. Vlaamse universiteiten verspreiden het onder hun studenten. Er staan displays in de gebouwen van de EU en in de bureaus voor toerisme. Wie wil kan ook een postabonnement aanvragen." Zover de 'technische fiche' van dat blad. Het is een mengeling van toeristische, culturele en economische berichtgeving en reportages. Zoiets als een veredelde weekeindkrant met bijlagen, of wellicht nog eerder vergelijkbaar met de magazines in vliegtuigen. Alleen zijn er geen reclames voor parfums en whiskey, maar voor auto's, banken en verzekeringen.

Flanders Today, een overbodig vliegtuigmagazine

In de uitgave van 21 mei '08 van Flanders Today stond dat drie burgemeesters uit de Vlaamse rand niet werden benoemd omdat ze verkiezingsdrukwerk in het Frans hadden verspreid (Het betrof echter de oproepingsbrieven voor de gemeenteraadsverkiezingen). De Vlaamse regering vroeg een rechtzetting. De tweede al. Eerder stond verkeerdelijk in het blad dat Franstaligen in de Vlaamse rand rond Brussel na een splitsing van BHV niet meer op Franstalige kandidaten zouden kunnen stemmen. De hoofdredacteur reageerde op de tweede vraag om rechtzetting met een interview in De Standaard: "Derek Blyth, de Schotse hoofdredacteur van Flanders Today, denkt ernstig na over opstappen. 'Ik wil nog een week wachten alvorens ik een beslissing neem. Ik wil dat de Vlaamse bevolking ook eens nadenkt over dit onderwerp. Ik heb daar mijn ideeën over, maar het zijn de belastingbetalers die dit weekblad financieren, dus zou ik graag hun mening kennen. Willen ze onafhankelijk nieuws over Vlaanderen of een propagandaweekblad? Misschien vinden ze dat Flanders Today alleen promotie voor Vlaanderen mag maken. Oké dan, maar dat is dan een ander soort krant dan ik in gedachten had. Ik ben een journalist en geen ambtenaar. Een krant met overheidspropaganda ligt me niet zo erg.'.. 'Minister Bourgeois zei bij de voorstelling van ons weekblad dat hij niet wou dat Flanders Today een Vlaamse Pravda zou worden. Ik vind toch dat het meer en meer op de Pravda begint te lijken'.(DS 31.05.08). Opgestapt is hij ondertussen blijkbaar nog steeds niet, en dat het meer en meer op de Pravda begint te lijken heb ik niet kunnen vaststellen. Het is nog steeds hetzelfde vliegtuigmagazine. Lees HIER verder

1 Comments:

At 23/8/08 15:35, Anonymous Anoniem said...

Gericht negeren. Meer hoeft dat niet te zijn.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>