20 augustus 2008

Een fascistisch volk? (1): Le Soir met 'Serge' ten aanval

'In elke Vlaams nationalist sluimert een crimineel en nazist' (dixit 'Serge')
'Serge' startte 2 maand geleden een forum op de website van Le Soir, met een brief aan de Franse president. Daarin vergelijkt hij Vlaanderen vandaag met nazi Duitsland in de jaren '30 en roept de president op tussen te komen. Eigenlijke doel is de wereldwijde verkondiging van een 'subliminale' boodschap over de flagrante schendingen van de rechten van de Franstaligen in België door een fascistisch volk. Zodat er wellicht hier iemand de aanklachten zo beu wordt, dat hij doorslaat. Dan heeft Serge 'politiek gewonnen'... Op een tweede forum schreef hij eerder dat Vlaanderen de laatste totalitaire gemeenschap in West-Europa is. Volop gesteund door Le Soir..

'Serge' is de schuilnaam voor een naar eigen zeggen zeer welstellende Franstalige 46-jarig advocaat die in Brussel woont, en voorstander is van de aanhechting van (Franstalig) België bij Frankrijk. Maar niet alleen dat. Hij haat de Vlamingen, een fascistisch volk, dit in tegenstelling tot de Franse geest, die universeel is en ontstaan uit de Verlichting. Die 'Serge' had al in oktober vorig jaar een Forum op Le Soir geopend, dat nog steeds loopt, met de slogan: "Touristes, n'allez plus en Flandre" ... Ga niet meer naar Vlaanderen, koop hun producten niet meer. "Draag als Franstalige niet meer bij aan de verrijking van dit fascistisch volk, bewonderaar zonder het te zeggen - of het met moeite te verbergen - van het Derde Reich, en de laatste totalitaire gemeenschap in West-Europa". Bedoeling van de boycot is van Vlaanderen en de Vlamingen "te maken wat ze verdienen te zijn, de paria's van Europa, in naam van hun verleden en hun heden".

Hij krijgt nu al goed 2 maand een nieuw forum op de website van Le Soir. Start was zijn brief aan de Franse president, waarin hij Vlaanderen vandaag vergelijkt met nazistisch Duitsland in de jaren '30, en de president oproept tussen te komen om dergelijke toestanden aan te klagen, "zodat ze niet escaleren tot wat we in de jaren daarna meegemaakt hebben". Vlaanderen voert een apartheidspolitiek, en er moet tussengekomen worden, want insinueert hij, anders komen er hier straks wellicht nog gaskamers. Hoe kan men dit anders interpreteren, als hij schrijft dat het soort discriminaties dat hij opsomt ook in de jaren '30 de voorbode waren "van de latere radikale oplossingen die we kennen". ("Des discriminations de l’ordre de celles que je viens d’énumérer avaient précédé les solutions radicales ultérieures que nous connaissons."). In de grond gaat het er hem helemaal niet om dat Sarkozy reageert, hij verwacht dit ook niet. Waar het hem wel om gaat, schrijft hij in een later bericht, is een 'subliminale' (*) boodschap de wereld rond te verkondigen over de flagrante schendingen door de Vlamingen van de rechten van de Franstaligen in België. Hij begint nu pas zelf met dergelijke internationele 'demarches', die hij niet nutteloos vindt. Zelfs als ze eventueel slechts succes zouden hebben als in Vlaanderen de stoppen zwaar zouden doorslaan ("si la Flandre venait à disjoncter de manière particulièrement grave"). Wat dat 'doorslaan' juist betekent verklaart hij niet. Daarvoor is hij sluw genoeg. Men kan er wel de 'subliminale' boodschap onder verstaan dat hij hoopt dat iemand in Vlaanderen verbolgen reageert op een dergelijke lastercampagne, en een of andere geweld pleegt. Dat doorslaan "zou men menselijk niet moeten wensen, maar dat is politiek gezien een andere zaak," schrijft hij nog. De radicalisering "aan beide kanten is bezig ,en is een goede zaak." Verder: "Ons land is niet mooi, en moet als onafhankelijke staat vernietigd worden. Het is geen symbool van een mix van culturen, maar integendeel deze van slaafse onderwerping van de Franse door de Vlaamse cultuur" ...
Lees HIER verder

2 Comments:

At 20/8/08 16:12, Anonymous Anoniem said...

Dat we dergelijke scheldpartijen krijgen te verduren hebben we enkel en alleen te danken aan de jarenlange openlijke en 'sublimale' politiekcorrecte scheldtirades aan het adres van +-20% v/d Vlaamse bevolking. Als 'Serge' de geschiedenis op dergelijke lichtzinnig wijze interpreteert, hoe interpreteert hij dan de wet als advocaat? De 'happy note' aan het verhaal, Frankrijk kan met zulk type niets aanvangen en .... wij ook niet. Is dit geen vorm van revisionisme indien met dit deel van de geschiedenis ten onrechte en op lichtzinnige wijze projecteert?

 
At 20/8/08 19:08, Anonymous Anoniem said...

Wij mogen bestaan als we onze luxe afgeven en anders moeten we maar vernietigd worden. Dus weg met die belgofonen.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>