24 maart 2008

Wie glo hierdie mense nog? (Brigant)

Leterme I is nog maar enkele uren, dagen oud. De NV-A kon niet anders dan haar steun te verlenen met dat ene 'signaal', de onthouding van Bart Dewever. Nog geen dag oud was dat signaal of op het RTBF debat op zondagmorgen kwam de doodsteek.

Voor Didier Reynders hoeft er geen Staatshervorming te zijn tegen 15 Juli, hij wil gerust wel 3 jaar onderhandelen. Daarop heeft de media ingepikt. Waarom enkel daarop? Ik meen me te herinneren dat Leterme ook in beeld kwam en vooral oog had voor de regionalisering van het arbeidsmarktbeleid. Elio pruttelde niet veel tegen en Milquet sprak duidelijk over een beperkte hervorming inzake arbeidsmarktbeleid.

Regionalisering van het arbeidsmarktbeleid, is het daarvoor dat men 9 maanden politieke crisis had? Gaat men ons hiervoor verraden, een zakje nootjes en een zakje chips?

Vlaanderen zal mogen zwoegen en werken terwijl men wellicht met weer een half beleid op de proppen zal komen in Wallonië, mankeert nog prikkeldraad rondom Vlaanderen en Arbeit Macht Frei borden boven iedere ingang. Cru, maar Vlaanderen is het werkkamp van Wallonië, het is Vlaanderen die de nodige financiële middelen in het overleven van de 'solidariteit' en het Belgische bestel pompt. Zolang Wallonië niet het eigen heft in handen neemt en ervoor zorgt dat het op eigen kracht economisch op ons niveau komt is er geen toekomst voor België.

Reynders was niet de enige. Milquet deed het spook van Madame Non herrijzen, ze is Minister van Werk en enkel die bevoegdheden van arbeidsmarktbeleid die de 'solidariteit' niet aantasten zijn bespreekbaar voor regionalisering. Dus enkel de bevoegdheden die ervoor zullen zorgen dat Vlaanderen harder werkt dan Wallonië? Elio was magistraal. Hervormingen in het belang van iedereen...Vlamingen hun belang: zoveel mogelijke autonomie, Franstaligen hun belang: Zoveel mogelijk BHG ontsluiten en het Unitaristisch Federalisme behouden, gevolg: Status Quo en Vlaanderen doet haar broek af voor BHV (m.a.w. inschrijvingsrecht of federale kieskring).

Zou Annemans gelijk hebben. De Tweede fase niets anders dan werk en niets meer. Ik hoop het niet voor Leterme en Leterme I. Is Leterme ons een Martens bis aan het verlappen? Het tij begint te keren. Stilletjes krijg ik mijn buik vol van Leterme. De NV-A staat erbij en kijkt ernaar.
Wie gelooft die mensen nog? Vraag ik mij ook af.

5 Comments:

At 24/3/08 22:53, Blogger Bernhard De Muynck said...

Is er tegen halfweg juli geen grote staatshervorming, dan stapt N-VA definitief in de oppositie. Wat CD&V dan doet, is natuurlijk de vraag.

Ofwel blijven zijn in de regering en krijgen ze bij volgende verkiezingen een pandoering van jewelste, ofwel stappen ze uit de regering en staat België voor zijn allergrootste bestaanscrisis ooit.

Tot dan kan je N-VA weinig. Zolang er een beetje hoop is, is het de moeite waard om af te wachten. Komt er niets, dan kan N-VA alvast niet verweten worden dat ze het niet geprobeerd hebben.

 
At 25/3/08 00:43, Blogger David Vandenberghe said...

Ik weet niet. Er scheelt iets aan de houding van de N-VA. Het komt op zijn minst over alsof ze plooien. Ze ze voor zichzelf nog een toekomst zonder de CD&V?

Als men geen noemenswaardige 2e fase vanuit de CD&V doordrukt dan is Leterme afgedaan.

We hadden de VLD die de BLD werd, gaan we nu van CD&V naar CD&B evolueren?

 
At 25/3/08 14:31, Blogger David Vandenberghe said...

Wie heeft de titel van mijn artikel aangepast naar 'Wie gelooft deze mensen nog?' ? !!

 
At 25/3/08 15:02, Anonymous Anoniem said...

@Brigant: ik niet, en ik had me het gisteravond laat ook al afgevraagd. Ik vond dat Afrikaans wel origineel.

 
At 25/3/08 15:07, Blogger David Vandenberghe said...

Ik vond dat ook origineel.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>