17 januari 2008

Tijd voor een test Amerikaanse Politiek (Brigant)

Ik daag jullie uit om de Barack Obama test van American Thinker eens te proberen. Zal misschien jullie visie t.a.v/d Amerikaanse politiek & presidentiële race wijzigen.

Op vlak van keuze/kandidaatstesten voor de Amerikaanse presidentiële race kan ik u deze test voor de democratische kiezer en de test voor de Republikeinse kiezer aanraden. Wil je beide main parties in één test, neem dan de Wqad Presidential Selector.

Mijn uitslagen?
Democrats: Undecided.
Republicans: Rudy Giuliani.
Wqad: Rudy Giuliani, John McCain, John Edwards.

9 Comments:

At 17/1/08 11:58, Blogger Vincent De Roeck said...

Bij de Democraten : undecided
Bij de Republikeinen : Fred Thompson
Bij beide : Giuliani, McCain, Fred Thompson, Ron Paul, Duncan Hunter, Mitt Romney, Mike Huckabee, Joe Biden, Barack Obama, Bill Richardson, Hillary Clinton, Mike Gravel, John Edwards en Dennis Kucinich

 
At 17/1/08 13:07, Blogger Karel Jansens said...

Ik heb alleen Wqad gedaan, en -- niet geheel onverwacht :) -- was Ron Paul mijn man.

 
At 17/1/08 13:25, Blogger Nicolas Raemdonck said...

Ik heb de algemene test gedaan en de uitkomst was:

John McCain
Rudy Giulaini
Duncan Hunter
Mitt Romney
Fred Thompson
Mike Huckabee
Bill Richardson (de eerste Dem)
enz...

 
At 17/1/08 15:10, Anonymous Anoniem said...

Algemene test:
1.Giuliani
2.McCain
3.Thompson

Ook op andere tests (http://www.usatoday.com/news/politics/election2008/candidate-match-game.htm) kom ik uit op Giuliani. Wat in dergelijke tests natuurlijk niet naar voor komt zijn bijv. strategische overwegingen, bijv. electability, of 'algemene' indrukken die je hebt van een of andere kandidaat (geloofwaardigheid, leiderschap en dergelijke meer) Als ik ook daaraan denk kom ik eerder uit bij McCain. Bij mijn test had zelfs Kucinich nog meer punten dan Hillary hehe.

 
At 18/1/08 00:08, Anonymous Anoniem said...

@ Vincent

Nu verschiet ik toch echt van uw resultaten. Er scheelt duidelijk iets aan die tests. Om te beginnen komt Thompson bij u op de eerste plaats bij de Republikeinse test, maar op de derde plaats bij de algemene test (voorafgegaan door twee andere Republikeinen). En 'crackpot' Ron Paul, voor wie je al zoveel reclame hebt gemaakt, die staat pas op je 4de plaats. En een test waarin Ron Paul twee redelijke mensen (gelijk Hunter en Romney) voorafgaat, dat kan geen zinvolle test zijn. Dus die tests zijn veel te simplistisch en te 'reductionistisch.'


Geloof me, op basis van wat ik van u en van Thompson afweet, Thompson is niet uwe 'favoriet' (ongeacht wat die tests allemaal vertellen). De 'beste' kandidaat is Romney, in termen van verstand en van realiteitszin, maar hij is waarschijnlijk te 'celebraal' om te kunnen verkozen geraken tegen een sentimentele Demokraat. Daarom zouden McCain, Giuliani en/of Thompson, misschien toch beter de nominatie van de Republikeinse partij kunnen bekomen. Enfin, binnen enkele weken, na Super Tuesday, zullen de kaarten wel wat duidelijker liggen.

 
At 18/1/08 12:00, Blogger Vincent De Roeck said...

Ik heb mijn testresultaten hier eens geanalyseerd omdat ik ze zelf ook zéér vreemd vond. En wat de test ook zegt (in de details zie je dat Ron Paul vierdes eindigt bij mij, maar wel ex aequo met Fred Thompson), ik blijf Ron Paul steunen tot het bittere einde, en laat ons dat einde inderdaad maar definiëren als "Super Tuesday" ;-)

 
At 18/1/08 17:02, Anonymous Anoniem said...

Vincent, waarom zou Super Tuesday het einde van Ron Paul zijn? Bij de Democraten en hun proportionele delegaten-verkiezing had hij méér invloed gehad dan bij het first-past-the-post-systeem van de GOP, maar dan nog. Als hij opnieuw tussen de 5% en 10% haalt, en niet uit de race stapt (en geld heeft hij toch genoeg), kan hij aan het debat blijven deelnemen, en we weten allemaal dat RP niet zal winnen, maar zijn boodschap moet gewoon zolang mogelijk in de spotlights staan, en dan zijn we al tevreden.

 
At 19/1/08 01:23, Blogger David Vandenberghe said...

Dit is net wat ik wil. Resultaten die niet meteen voldoen aan het verwachtingspatroon. Dan ga je wat meer nadenken, t'een & t'ander dieper bekijken...eens naar andere kandidaten kijken.

Persoonlijk heb ik het meer voor Giuliani. Als ik naar de tests zie dan merk ik niets wereldschokkends op. Giuliani algemeen eerste, McCain nabij. Moest ik ineens Ron Paul als uitslag gehad hebben...zat ik in de puree. :)

 
At 19/1/08 01:24, Blogger David Vandenberghe said...

Niemand die de Obama test heeft gedaan?

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>