24 november 2007

Men werpe de handdoek in de ring (Brigant)

MR en CdH hebben gisteren hun geschut op het 'Vlaams kartel' gericht. Als de formatiegesprekken mislukken dan is het helemaal de schuld van de Vlaamse partijen.

Staatshervorming mag er komen, maar die moet wel de Belgische federale Staat versterken.

Wat zou dat inhouden? Meer Federale bevoegdheden, meer garanties voor de Franstaligen?

Waarom niet meteen de super-alarmbelprocedure invoeren? Procedure waarbij de stemmen van de 'ondemocratische' Vlaamse partijen (lees: eerder separatistische) niet mogen meetellen. NV-A, VB, LDD stemmen weren uit het stemresultaat van het federale parlement...maakt het toch zo gemakkelijk voor de Franstaligen om terug 'de macht te grijpen'.

Meer autonomie voor de regio's zodanig dat we uit elkaars haren blijven? Wellicht niet, tenzij dat zou betekenen dat het BHG heel de vroegere provincie Brabant zou omvatten en op termijn kan aanhechten aan het Wallonie-vehikel.

Toch opmerkelijk dat de Franstalige partners, desondanks het signaal uit de plenaire, zo even doodleuk een mes komen planten in de rug van het Kartel...Leterme's ruggengraat. Laat ons even bezinnen, ga eens bezinnen Leterme. Zijn dit betrouwbare partners? Willen ze werkelijk een serieuze Staatshervorming, willen ze daar überhaupt werkelijk aan meewerken? Ik zou telkens antwoorden met NoN. Denk er eens over na..., ik zou het advies volgen uit de Kempen. Laat de Franstalige de kastanjes uit het vuur halen, Leterme en zijn Kartel blijven incontournable. Die post van premier is minder belangrijk dan 'degelijk bestuur', het is maar tot 2009.

Opdat men mogen werpe, de handdoek in de ring.

1 Comments:

At 25/11/07 10:19, Blogger Parmenides said...

Ik vraag mij af in welke taal onderhandeld wordt. Ik ben best wel bereid te onderhandelen namens NVA. Mister "NO", die doof is in de taal van Molière.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>