8 november 2007

De uitspraken van François van Hoobrouck d'Aspre (Brigant)

Diegene onder ons die LVB's blog lezen zullen wel de woorden opgemerkt hebben van Burgemeester François van Hoobrouck d'Aspre bij de citatenrubriek van LVB's blog. U gelooft uw ogen niet? Probeer dan uw oren.

Burgemeester van Hoobrouck dreigt ermee ook de Vlaamse wetgeving niet langer te respecteren. Ik denk dat de Vlaamse regering geen andere keuze heeft dan meneer de Burgemeester af te zetten of op zijn minst te bestraffen/ferm op de vingers tikken.
Anders sturen we een deel van onze 40.000 jagers...

Zulke opstandigheid kan men niet tolereren. Het Vlaams parlement bekladden met graffiti is illegaal, krapuleus maar tot op zekere hoogte tolereerbaar. Verder aanvallen en beschadigingen zijn niet aanvaardbaar. De Franstalige politici en media moeten hun verantwoordelijkheid opnemen voor hun haatcampagnes en hun bevolking onder controle houden. Zo niet, hebben wij geen andere keuze dan een directe controle & inbreng te eisen in het Belgische veiligheidsapparaat. De Eerste Brigade en delen van de Brigade Para Commando incluis.

22 Comments:

At 8/11/07 20:16, Anonymous Anoniem said...

Ik twijfelde even wie de grootste idioot is : Van Hoobrouck of Van Rompuy maar houd het toch bij de laatste...
Wat kun je in vredesnaam met dergelijke sujetten aanvangen ?
Ik ontwaar overigens een gunstige evolutie : "Flamands" is zondermeer een vriendelijke aanspreking : geen "ratten" of ander gezwam.

 
At 8/11/07 20:26, Anonymous Anoniem said...

@Steven: Eric Van Rompuy maakte nochtans naar mijn bescheiden mening in het VRT-journaal een correcte analyse van de haatzaaierij in de Franstalige media, met Le Soir en de RTBF als uitschieters.

Wat vond je precies idioot aan de uitspraken van Van Rompuy?

 
At 8/11/07 21:17, Blogger David Vandenberghe said...

LVB: Ik vraag mij exact hetzelfde af. Ik heb misschien iets gemist maar ik heb nergens de woorden van Van Hoobrouck in de nieuwsberichtgeving gezien.

Het gebruik van 'Flamands' een gunstige evolutie? Ik herinner mij beelden met diezelfde leuzes vanwege Franstaligen in tegenbetogingen naar aanleiding van de marsen op Brussel (jaren 1960). Stagnatie.

 
At 8/11/07 21:32, Anonymous Anoniem said...

@brigant: Van Hoobrouck was wel het tweede item in het VRT-journaal vanavond. En uit de beelden en het geluid bleek dat de VRT-radio geknipt had in zijn uitspraken, zoals Skender terecht opmerkt in de commentaren op mijn blog. Niet dat zijn woorden er erger of minder erg door worden, maar zijn uitspraken waren verknipt te horen op de radio, stukken die uit zinnen waren weggenknipt en zo.

En zeggen dat die man een week of twee geleden Ring TV ervan beschuldigde om zijn uitspraken "gecaviardeerd" (caviardé = gecensureerd en verknipt) te hebben.

 
At 8/11/07 22:26, Blogger David Vandenberghe said...

Mja. Vond je de zinsconstructie niet bizar?

 
At 9/11/07 12:57, Anonymous Anoniem said...

@lvb,
Zijn uitspraken tot daar, maar dat hij ze doet n.a.v. het aanbrengen van graffitti op het Vlaams Parlement, èn staande voor betreffende kunstwerken, is zonder meer idioot. Hebben Béatrice Delvaux of Joëlle Milquet deze slogans aangebracht ? Ik dacht het niet (Bij een bezoek aan Sint-Martens-Voeren zag ik enkele slogans staan die niet zo vriendelijk waren voor de franstaligen in de gemeente, iets met ratten of zo, wil het kwijt zijn ?).

 
At 9/11/07 18:57, Blogger David Vandenberghe said...

Neen, maar ze hebben mee een klimaat van agressie laten ontstaan

 
At 9/11/07 22:38, Anonymous Anoniem said...

Vlamingen, als Nederlander wonend in de rand vraag ik u, bent u trots op deze bananenrepubliek? In godsnaam stop eens met jullie tolerantie naar de Franstaligen. Iedere xpat in mijn kennisenkring is van mening dat Belgie net een slecht huwelijk is tussen een kakmadam en een man met geld. De kakmadam (Franstaligen) blijft zeuren om meer en geeft niks terug (eens op haar rug). Als de man het zat wordt en dreigt te scheiden gedraagt ze zich eventjes om daarna weer net zo door te gaan. Olie en vuur. En zeg nou niet dat je trots bent op Belgie. Het is een Franstalig gedrocht uit 1830. Wees trots op Vlaanderen en stop deze bananenrepubliek.

 
At 9/11/07 23:42, Blogger David Vandenberghe said...

Euh over Nederland gesproken...krijgen wij onze verloren gebieden uit 1830-39 terug als we onafhankelijkheid uitroepen? :p

 
At 10/11/07 12:16, Anonymous Anoniem said...

@Brigant,
Volgens Uw logica is het pallieterke verantwoordelijk voor Hans Van Temsche of Paul 'Predator' Beliën voor elke aanslag op Islamitische doelwitten. I beg to differ!

 
At 10/11/07 17:54, Blogger David Vandenberghe said...

En hoe kom je tot die conclusie?

Pallieterke spreekt zich meestal niet uit over immigratie of over de allochtone gemeenschap. Ik herinner me niet meteen een zeker systematiek in de teksten van het Pallieterke of Beliën waarbij allcohtonen=vijanden. Islam als religieus-culturele bedreiging (dus maatschappelijke) wel, maar bij mijn weten ging Hans 'the terminateur' Van Themsche achter 'allochtonen' en dan nog schiet hij Luna dood.

De Franstalige pers maken er een allegaartje van...iedere Nederlandstalige die meer bevoegdheden wil=separatist=extremist=dangereux=wil einde Belgique=minderheidsstandpunt & vijand (inacceptable), separatist=Vlaams Blok=neofacist=très dangereux=einde belgique=vijand.

Daarnaast is de mediatieke slagkracht van de Franstalige pers veel groter dan die van t' Pallieterke of de 'Predator'.

 
At 10/11/07 23:15, Anonymous Anoniem said...

"Euh over Nederland gesproken...krijgen wij onze verloren gebieden uit 1830-39 terug als we onafhankelijkheid uitroepen? :p"

Geen appels met peren vergelijken. Het punt is dat wij Vlamingen te tolerant zijn. Onze voorouders werden minachtend behandeld door de franstalige elite. Voetvolk en stomme boerkes waren we. Zij kregen geen kansen en het waren juist de voorouders van dit gedrocht die daar verantwoordelijk voor waren. En guess what, hij en nog vele anderen willen dit systeem graag in stand houden. De revolutie was hun revolutie, niet de onze. Vlaanderen onafhankelijk en om eerlijk te zijn kan het me geen zier schelen als Wallonie en Brussel op hun achterpoten staan. Meneer de Nederlander, voor eens heeft u gelijk. Ik noem me Vlaming en geen belg.

 
At 10/11/07 23:41, Anonymous Anoniem said...

Vlaamse politici hebben geen ballen en wij zijn te lief. Een onafhankelijk Vlaanderen kan alleen als men nu standvastig is maar om eerlijk te zijn ben ik bang dat men het op een leeg akkordje gooit. En inmiddels is dit land nu naas Nederland ook in het nieuws in Engeland. Zie hier:

De Daily Telegraph noemt België een sociale hangmat voor Wallonië, “waar de overheidssector alleen maar dient om de echte werkloosheidscijfers te camoufleren met een pletwals van bureaucratie en nepbanen”. En om dat te financieren moet men wel beroep doen op de belastingsinkomsten van de florerende Vlaamse economie, aldus de Daily Telegraph. Geen wonder dat de Vlamingen uit deze eenzijdige relatie willen stappen omdat zij geacht worden de slechtdraaiende Waalse economie zonder pruttelen te blijven subsidiëren.

“Mogelijk de beste manier voor de Vlamingen om de Belgische staat het voetje te lichten is om die massaal te negeren. Om niet langer belastingen te betalen en niet meer te stemmen…” “De Vlamingen”, zo besluit de Daily Telegraph, “moeten niet formeel hun onafhankelijkheid uitroepen. Het enige wat ze in dit stadium moeten doen is de geldstroom naar Wallonië stoppen en de Belgische regering behandelen met de minachting en verachting die ze verdient”.Kortom Leterme, laat zien dat ge een man bent en zorg dat dit ophoud.

Flip

 
At 11/11/07 15:27, Blogger David Vandenberghe said...

Onafhankelijkheid zonder Brussel, over mijn lijk. Ik ga niet nog eens grondgebied gaan verliezen. We hebben door die pokke 'revolutie' al grondgebied aan Nederland verloren. Dat is een interessant gegeven want dan zouden er nog meer Vlamingen zijn geweest in Belgique...had mogelijk onze machtspositie versterkt.

En kan de Daily Telegraph ons garanderen dat de Britten ons ter hulp schieten als we in de shit zitten?

 
At 11/11/07 21:15, Anonymous Anoniem said...

@Brigant,
Je mist het punt. Ik had het hier niet over proporties noch over gradaties, wel over een ijskoude logica. Kort en simpel : 'als de franstalige media verantwoordelijk zijn voor een klimaat van haat tegen Vlamingen [waarvan de graffitti op het Vlaamse parlement het logische uitvloeisel zijn], dan zijn Beliën en Pallieterke verantwoordelijk voor een klimaat van haat tegen moslims enz...'
Zoals gezegd volg ik deze logica niet !

Grappig en onthullend vond ik uw uitspraak : "ik herinner me niet meteen een zeker systematiek in de teksten van het Pallieterke of Beliën waarbij allcohtonen=vijanden"

Of dat van die 40 000 jagers, of deze : "De Franstalige politici en media moeten hun verantwoordelijkheid opnemen voor hun haatcampagnes en hun bevolking onder controle houden. Zo niet, hebben wij geen andere keuze dan een directe controle & inbreng te eisen in het Belgische veiligheidsapparaat. De Eerste Brigade en delen van de Brigade Para Commando incluis." (oh, de ironie...hahaha kan iemand mij vasthouden!!).

 
At 11/11/07 21:53, Blogger David Vandenberghe said...

Allez, als jij dat grappig en onthullend vond...goed voor u. Ik zie de grap eigenlijk niet.

 
At 11/11/07 22:07, Anonymous Anoniem said...

"(...) Onafhankelijkheid zonder Brussel, over mijn lijk. Ik ga niet nog eens grondgebied gaan verliezen. We hebben door die pokke 'revolutie' al grondgebied aan Nederland verloren. Dat is een interessant gegeven want dan zouden er nog meer Vlamingen zijn geweest in Belgique...had mogelijk onze machtspositie versterkt."

1) In 1830 waren er geen "Vlamingen" as-we-know-them (behalve de inwoners van de beide Vlaanderen). De Zeeuws-Vlamingen zou je daar met enige goede wil kunnen aan toevoegen, maar de Zuid-Limburgers in geen geval.
2) Er is in de feiten - ondanks de Vlaamse numerieke meerderheid - geen machtspositie, daar zou zelfs een verdubbeling van het aantal Vlamingen niet voor kunnen zorgen. Tenzij u weer op een veldslag aanstuurt.
3) U wilt nog steeds mensen tegen hun zin gelukkig maken. Dat heeft nooit gewerkt en zal nooit werken. Laat die mensen (inwoners van Brussel, Sint-Genesius-Rode, Wemmel,...) toch eens zelf kiezen!

 
At 11/11/07 22:10, Anonymous Anoniem said...

Allez allez circulez (zoals men tijdens het gordelen zingt).

 
At 11/11/07 22:19, Blogger David Vandenberghe said...

1) Waaruit bestaat het huidige Vlaanderen? Historisch graafschap Vlaanderen & Hertogdom Brabant.
Welke gebieden in Nederland hangen daarmee samen? Op zijn minst Zeeuws-Vlaanderen & Noord-Brabant.

2) Een grotere numerieke meerderheid zou zich ook parlementair moeten uiten. Extra druk op de Franstaligen. Alarmbelprocedure zou wellicht nog bestaan maar zou een grotere tirannie van de minderheid aanvaardbaar zijn?

3) Nope, niet aanvaardbaar in dit geval. Taalgrens ligt er, territorium omschreven. Daar raken we niet langer aan. BHG heeft grondgebied ontnomen uit Vlaams Brabant dmv bijzondere wet, impliceert dat dit ook ons grondgebied is bij het einde van Belgique.

De Franstalige media liggen mee aan de basis van de Franstalige escalaties. Sinds 'Bye Bye Belgium'.

Wat is de impact van het Pallieterke of Beliën in vergelijking met de Franstalige media? Miniem. Proportie en gradaties heeft er mee te maken.
Als je mijn logica zuiver en koudweg gaat bekijken...ja dan zal je wellicht gelijk hebben maar mijn logica is gevat in een denkkader/framework.

Zijn er mensen, opgejut door Beliën of het Pallieterke, die vandalisme hebben zitten te plegen? Neen. Niet bij mijn weten, bij de uwe wel?

Het is door de opjutting over deze stemming vanwege de Franstalige media & politici dat men het Vlaams Parlement heeft beklad. Het zijn zij die systematisch het beeld schilderen van extremisten die de 'rechten' van de Franstaligen willen afnemen. Separatisten, meezeulers met le Vlaams Blok.

Zou natuurlijk ook mijn 'koude logica' kunnen omdraaien en de schuld geven aan de Vlaamse politici die niet inbinden.

 
At 11/11/07 22:24, Anonymous Anoniem said...

@Brigant: Jouw punt 1 is volledig achterhaald door 175 jaar Belgische geschiedenis. Politiek van nul en generlei waarde meer, zelfs niet na het einde van België. Historisch en cultureel wel nog van een zekere waarde.

Voor de rest akkoord met je betoog, behalve natuurlijk wat Brussel betreft. Als je nadruk legt op de legitimiteit van de taalgrens, dan moet je ook erkennen dat Brussel een tweetalig gebied is dat NIET tot het Vlaams Gewest behoort.

 
At 11/11/07 22:35, Blogger David Vandenberghe said...

LVB: Akkoord over het eerste punt. Ik lanceerde het aanvankelijk om onze 'Nederlander' een beetje te provoceren. Toont ook mijn vastberadenheid aan om geen grondgebied te verliezen. We zullen die Nederlandse gebieden niet terugwinnen, stuur ik niet op aan...maar BHG afstaan? Nooit.

Ja, we hebben een andere kijk op 'Brussel'. We hebben het er al vele malen over gehad. Eigenlijk is dit meer voer voor GW-specialisten enz., maar niemand durft er blijkbaar nog over te spreken.

BHG is enkel een tweetalig gewest omwille van haar hoofdstedelijk functie. Functie zal defunct zijn bij de ontbinding van de Belgische Staat. Dan is ze de hoofdstad van Vlaanderen als Staat, gezien de Europese Unie geen Staat is. Daarmee basta. Staat het hen niet aan dan kunnen ze de bomen in. Je weet evengoed als ik dat we meer grondgebied zal verliezen & meer aan onze grenzen zullen sleutelen als we de Franstaligen het grondgebied van het BHG op een plateau overhandigen. Territoriale veiligheid is prioritair, BHG is van ons en anders de boom in.

 
At 11/11/07 22:37, Blogger David Vandenberghe said...

bla, zullen verliezen.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>