6 november 2007

BHV - Splitsen (Brigant)

De Franstaligen puffen het uit, alleen hebben we stenen huisjes. Als de Vlamingen éénzijdig BHV splitsen dan stappen ze uit de regeringsonderhandelingen. Geen BHV of Staatshervorming zonder de benoeming van een aantal Franstalige randburgemeesters die besloten hadden wetgeving naast zich neerleggen door Franstalige stembrieven uit te sturen en een Franstalige gemeenteraadszitting te houden op commando van Maingain. Opvallende Stilte en sereniteit langs Vlaamse zijde. Franstaligen dreigen met een regimecrisis, ze spelen met vuur...dan kunnen ze best eens op de blaren gaan zitten.

Genoeg is Genoeg. Trop is teveel. Morgen, Woensdag 7 November 2007 stemmen we de 'éénzijdige' splitsing van Brussel Halle Vilvoorde. Wat gaan de Franstaligen ons maken?
Einde aan de regeringsonderhandelingen? Voor hen moet er sowieso een Federale regering komen, onderhandelen met de Vlamingen zullen ze toch moeten doen want zonder ons komt er geen Federale regering. Vlaanderen kan desnoods zelf regeren en de Belgische boeken sluiten, in Vlaanderen zal er een bijkomstige radicalisatie ontstaan ten aanzien van deze Franstalige autoritaire arrogantie...we zullen daarbij opmerken dat we pertang 'financieel solidair' zijn met hen. Alle Vlaamse partijen moeten voor die Splitsing van BHV stemmen, dus valt er geen enkele politieke partij uit die 'clean' genoeg is om mee te onderhandelen.

Vertel het mij eens...we splitsen éénzijdig en jullie gaan dwarsliggen
en de stekker uit België halen?
I DOUBLE DARE YOU!


7 November 2007
Eénzijdige Splitsing BHV
(°) Etat Belgo-Flamand -
Etat Belgo-Francophone (+).

21 Comments:

At 6/11/07 18:08, Blogger Karel Jansens said...

Opnieuw: Uw uitgangspunt is blijkbaar dat de Vlaamse politiekers het welzijn van Vlaanderen op het oog hebben.

Een -- bewezen -- hopeloos idealistisch en falikant verkeerd uitgangspunt. Voor een zes-pak Palm: Er zal géén stemming over BHV komen, de criminele burgemeesters zullen benoemd worden en de Vlaming zal onder de volgende regering nog meer betalen.

 
At 6/11/07 19:15, Blogger David Vandenberghe said...

Mijn uitgangspunt is dat Vlaamse politici het welzijn van Vlaanderen op het oog MOETEN hebben. Daarnaast poog ik het Franstalige gebluf door te prikken, dan kunnen onze 'vertegenwoordigers' moeilijk zeggen dat ze 'geen keuze hebben dan de stemming uit te stellen' voor het 'algemene belang'.

 
At 6/11/07 19:53, Blogger Karel Jansens said...

"MOETEN": Een goei. Er wordt niet onderhandeld over het het welzijn van Vlaanderen, er wordt onderhandeld over hoe de politieke kaste haar postjes kan veiligstellen zonder bij de komende verkiezingen al teveel gezichtsverlies te lijden. En gelet op hoe ongelooflijk veel stemmen de leugenaars van CD&V+N-VA verloren na hun vorige woordbreuk, denk ik niet dat er daar veel echt van wakker liggen.

En gelet op het vorige, zou ik het "Franstalige gebluf" eens in een ander daglicht bekijken. De idee dat er hier door alle betrokkenen een ongelooflijke en cynische poppenkast gespeeld wordt, moet toch ook in uw hoofd opgekomen zijn?

Maar blijkbaar is het Vlaamse kiesvee te dom om haar eigen verkozenen te evalueren op eerlijkheid, dus herhaal ik: BHV wordt niet enzijdig gesplitst, er komt geen verdere federalisering van bevoegdheden en Vlaanderen zal nog meer transfers mogen gaan betalen.

 
At 6/11/07 20:02, Blogger Bernhard De Muynck said...

Een stemming zal de Franstalingen misschien wakker schudden, en misschien doen beseffen dat het dit keer wél menens is.

Bovendien zie ik niet in wat voor pruimbare oplossing er nog uit de bus zou kunnen komen tegen morgenmiddag. Zonder prijs is zonder prijs, behoudens het lepeltje suiker (apparentering bijvoorbeeld).

Alle andere Franstalige eisen zijn buiten proportie, maar ze blijven er wel aan vastklampen. Dat ze maar doen.

Dan is het aan de Vlaamse partijen om te tonen dat ze tanden hebben. Morgen. En wel in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

 
At 6/11/07 20:30, Blogger David Vandenberghe said...

Jansens: 'Tuurlijk. Bij de Europese Unie doen ze dat ook..."Ik heb er alles aan gedaan om het te verdedigen (maar eigenlijk ben ik plat op de buik gegaan achter uwe rug)".

Probleem is dat men niet echt kan terugkrabbelen. Het vormt de basis van hun politieke legitimiteit, dat was één van de hoofdbeloftes bij de verkiezingen. De Splitsing van BHV zal wellicht geen significant verschil betekenen op het terrein, vormt wel een politiek signaal.

De Muynck: Ja, maar dan moeten we het wel eenzijdig doordrukken.

Uiteindelijk gaat het niet langer om BHV maar een strijd om 'baas te worden van het huis'. Paars ging algemeen plat op de buik voor de Franstaligen...nu moeten we ze de (spreekwoordelijke) kop inslaan.
De CD&V won een kleine slag (Vlaams Belang aan postje helpen in het federale parlement), nu de politieke oorlog winnen.

 
At 6/11/07 20:48, Blogger Karel Jansens said...

De splitsing van BHV was de hoofdmoot van de twee laatste verkiezingen! En in feite (volgens de verkiezingsbeloftes van CD&V+N-VA) had het voor de verkiezingen van 10 juni helemaal geen enkel punt meer geweest mogen zijn... hebben... geworden (veel teveel hulpwerkwoorden in het Vlaams!)

Ik ben volledig akkoord dat BHV een bijzaak is in het hele communautaire dossier, maar als dit al niet eens probleemloos kan worden opgelost (het is begot nog zelf ongrondwettig om het te laten voortbestaan!), waarom denkt dan ook maar iemand nog in Vlaanderen dat onze echt belangrijke eisen ooit zelfs nog maar voor een miniem gedeelte gaan ingewilligd geraken?

 
At 6/11/07 20:56, Blogger David Vandenberghe said...

Over dat laatste spreek ik me niet uit. Morgen is het buigen of barsten voor België, Vlaanderen en haar politieke legitimiteit.

 
At 6/11/07 21:37, Blogger Bernhard De Muynck said...

Blijkbaar geen besprekingen meer vanavond. Ik neem aan dat er morgenvroeg ook niet te veel meer uit de bus zal komen. Een stemming dus. Inderdaad Brigant, eenzijdig.

 
At 6/11/07 21:59, Blogger Karel Jansens said...

Er komt GEEN stemming. Eénzijdig, gelijkzijdig noch onzijdig.

 
At 6/11/07 23:54, Anonymous Anoniem said...

jezuïet Van Rompuy werd toch terug bovengehaald?

 
At 7/11/07 08:42, Anonymous Anoniem said...

Bon bon wie de bon,
hoor ik daar t'schoon Vlaams kanon?

 
At 7/11/07 15:05, Blogger Luc Van Braekel said...

@Karel Jazz Janssens: "Er komt GEEN stemming".

Brigant - Karel: 1-0. De stemming is bezig.

Met de bewering "er wordt niet eenzijdig gesplitst" geef ik Karel wel een serieuze kans. De stemming in de commissie is nog geen splitsing. Er zal de komende weken en maanden nog stevig gemarchandeerd worden.

 
At 7/11/07 15:22, Blogger Karel Jansens said...

Het moge "evident" zijn (om een zekere infame belgicist te plagiëren) dat ik wel degelijk de stemming in de kamer bedoelde. De stemming in de commissie is niet anders dan een veredelde administratieve stap waarover nu blijkbaar ongezeglijk veel kabaal wordt gemaakt in de media.

Maar als de uitvoering van de splitsing van BHV (ik weet echt niet hoe ik die procedure taalkundig moet omschrijven: Het stemmen van een wet die de overheid verplicht tot het toepassen van haar eigen grondwet. WTF?) ooit in het (Belgische) parlement wordt goedgekeurd, dan krijgt Brigant een zespak Palm van mij.

 
At 7/11/07 18:27, Blogger view without a name said...

Die eerste "administratieve" stap is dus duidelijk gezet. Eensgezind.

 
At 7/11/07 18:49, Blogger Karel Jansens said...

"Eensgezind", zolang ge de volksverraders van Groen (verder zonder uitroepteken wat mij betreft) niet meetelt.

 
At 7/11/07 19:02, Anonymous Anoniem said...

@ Jazz Jansens:

Het moge "evident" zijn, dat niemand het hier over een stemming in de Kamer had, maar wel degelijk over de stemming van vandaag in de Commissie.

Als je toch je gelijk moet halen, let dan op dat je naast die 6 Palms ook andermans respect niet kwijtspeelt.

 
At 7/11/07 19:14, Blogger Karel Jansens said...

Fèh.

Anoniem respect heeft toch geen goede afdronk.

 
At 7/11/07 19:50, Blogger David Vandenberghe said...

Hoe je het ook draait of keert, splitsing van BHV al dan niet in een package deal moet toch nog zijn totale & finale goedkeuring krijgen van de Kamer. Daar zal het wellicht niet éénzijdig zijn tenzij men kiest voor een verdere escalatie.

Belangenconflict zal tijd winnen, uiteindelijk zal het door de plenaire moeten komen tenzij men de alarmbel gaat luiden dat gaat niet met een regering van lopende zaken.

6pak Palm heb ik niet nodig en ik ben (bij mijn weten-.) ook niet akkoord gegaan met die weddenschap. Het ging trouwens over de huidige stemming, niet de plenaire. ;p

Soit, zullen wel zien.

Vermoedelijk zal men nu de handrem hard opspannen tegen een staatshervorming. Vraag is of de Vlaamse partijen daar stand gaan houden. Ik acht de kans zeer groot dat men nu zal toegeven aan de Franstaligen om de staatshervorming door te schuiven naar 2009. Waarom 2009? Om het federale parlement te ontbinden en federale verkiezingen te laten samenvallen met regionale (normaal in 2009), daar zal de Staatshervorming terug ter sprake komen. Tenzij men de smaak te pakken heeft gekregen...

Wat er zal gebeuren met BHV door die ontbinding...volgens de RTBF zou die automatisch ongedaan worden gemaakt door de ontbinding.

 
At 7/11/07 20:22, Blogger David Vandenberghe said...

En toch moet de Belgische Staat deze dag verknallen. Snelheidsovertreding, 65€ voor de Staatskas (133 km/u op de E40). Tja, tegenvechten heeft geen zin...verzachtende omstandigheden?

Gedwongen sneller te rijden omdat andere bestuurders niet rechts aanhouden en ik niet mag rechts inhalen noch het verkeer belemmeren zodus moet in halen dus versnellen?

Gerechterlijk arrondissement BHV ongrondwettelijk dus PVke ook?

Beknotting van mijn 'verdedigingsrecht' omdat ik geen fotobewijs krijg noch bewijs dat de ijking van het toestel & positionering van het voertuig correct was?

Pff...nu zal ik zeker lobbyen voor een snelheidsverhoging op de autosnelwegen en een agressieve 'verkeersveiligheidsbeleid' tegen linksplakkers.

 
At 7/11/07 22:37, Anonymous Anoniem said...

Beetje suf

Twee overwegingen: voor het eerst hebben Vlaamse politici een éénzijdige aktie ondernomen: flink zo! (Oelewappers: dit kon al 20 jaar geleden!), maar waarom hebben de franstaligen het "walgelijke" voorstel van YL/NVA verworpen? Wat is de échte prijs? Verder:
België is een schurkenstaat, dus "houdt U vast aan de takken van de bomen"!

mvg

 
At 7/11/07 22:52, Blogger David Vandenberghe said...

Wat hield het 'walgelijke voorstel' in? De echte prijs? Pas later een Staatshervorming en Franstaligen zullen nu stemmen kunnen ronselen in heel Vlaams Brabant?

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>