7 september 2006

De Ahmadinejad in ieder van ons (Hoegin)

De laatste tijd is het niet bepaald gemakkelijk om nog originele stukjes-met-een-knipoog te schrijven, nu in het licht van de nakende verkiezingen de waanzin weer hoge toppen scheert in de «serieuze» pers. Neem nu het opiniestuk van Philippe de Backer (VLD) in De Standaard onder de titel «Vlaams Belang en Ahmadinejad». Kolder van de bovenste plank. Blijkt immers dat de man het ultieme bewijs van het «verdoken fascistoïde gelaat» van het Vlaams Blok gevonden heeft. Maar wat hij kan, kan ik ook, en in het meervoud zelfs.

Wat is trouwens zijn bewijs? De Vlaams Belang-jongeren en het NJSV hebben een kliklijn tegen linkse leerkrachten, en Ahmadinejad heeft een maatregel aangekondigd tegen progressieve en seculiere professoren aan de Iraanse universiteiten. En aangezien Ahmadinejad een «islamo-fascist» is, is het Vlaams Belang dus «verdoken fascistoïde». Moet er nog zand zijn?

En er is zand, veel zand zelfs. Want wat spookt Ahmadinejad nog zoal uit? Hij blogt. En bij het Vlaams Belang blogt men ook. Aha! Maar Bert Anciaux, blogt die ook niet? Bert Anciaux verdoken fascistoïde, wie had dat kunnen denken? Misschien daarom dat hij deze zomer al die gekke voorstellen lanceerde: een poging tot destabilisatie van de staat. Hij was er bijna nog in geslaagd ook.

Maar het is niet omdat Ahmadinejad graag zelf blogt, dat de Iraanse oppositie ook van dat voorrecht mag genieten. Dat hij regelmatig bloggers die buiten de lijntjes kleuren de doos indraait is alom bekend. Is het CGKR dan ook «verdoken fascistoïde», want die zijn er toch ook niet vies van de politie af te sturen op bloggers? En a propos kliklijnen, daar kan het CGKR ook wat van. Misschien kan Ahmadinejad bij hen zelfs wat inspiratie komen halen voor praktijktests in Iran: duiken er morgen kortgerokte Iraanse schonen met een progressieve bek op aan de universiteit, kunnen de leraars hen maar beter onmiddellijk vermanen, want je weet maar nooit dat het misschien wel geheime agenten zijn!

Wanneer Ahmadinejad niet blogt, is hij tegen Israël en levert hij wapens aan de Hezbollah. Wie supportert er nog voor de Hezbollah? Abou Jahjah natuurlijk, maar dat hij een Vlaams Belanger was wisten we al langer. Maar ook Groen! heeft het niet zo begrepen op wat Israël de laatste tijd uitspookt. Groen! ook verdoken fascistoïde dus. Of Ahmadinejad groen en progressief? Goed dat hij dan geen professor aan de universiteit is, of hij zou warempel ook zichzelf gevangen moeten zetten!

4 Comments:

At 7/9/06 22:39, Anonymous Anoniem said...

Ahmadinejad is universiteitsprofessor van beroep.

Verdere commentaar overbodig.

 
At 8/9/06 12:18, Blogger Chris Demeyere said...

Phillipe De Backer wijst op het feit dat Vlaams Belang (nota bene een privé organisatie) een kliklijn heeft georganiseerd om de politieke en morele overtuiging van leerkrachten door te geven. Of eigenlijk van leerkrachten die deze overtuiging in de klas uitdragen.

Een kliklijn is niet enkel een aanslag op de privacy, het is bovendien een insinuatie, een verdachtmaking dat alle leerkrachten met die overtuiging iets verkéérd doen. Het bijhouden van die gegevens zonder toestemming van de betrokkene is overigens niet legaal.

Ahmedinejad kondigde aan dat hij van plan is om liberale en seculiere professoren uit scholen en universiteiten te weren.

In beide gevallen worden leerkrachten omwille van hun persoonlijke overtuiging geviseerd. Dat is de analogie waar De Backer op doelt.

Maar eigenlijk moeten leerkrachten hun persoonlijke overtuiging ook persoonlijk houden. Kathedersocialisten OF kathederconservatieven dragen niets bij aan het academisch klimaat.

 
At 8/9/06 13:29, Anonymous Anoniem said...

http://www.cyberhate.be/

Kliklijn voor politiek incorrecte meningen, voor IEDEREEN (niet enkel leerkrachten). Ze hebben trouwens nog juridische middelen om "het uitschot" in de gevangenis te gooien tot hij opnieuw denkt zoals het establishment.

Het ergste dat Vlaams Belang kan doen is een mailtje sturen met de vraag of de leraar kan ophouden met zijn opvoedkundige positie te misbruiken. Maar de leerkracht heeft altijd het recht Mao, Pol Pot, Stalin, Lenin en Tobback te bejubelen in zijn stamcafé. (zoals bv. de Kafka en de Monk in Brussel, typisch voor leerkrachten)

 
At 8/9/06 15:03, Anonymous Anoniem said...

Zoals Schopenhauer zei, één nul is niets maar een lange rij nullen kan heel gevaarlijk zijn. We kunnen wel lachen met de nullen die het nu voor het zeggen hebben maar dat lachen zou ons wel ééns kunnen vergaan.

 

Een reactie posten

<< Home

<<Oudere berichten     Nieuwere berichten>>